onsdag 12 november 2008

Gamla spöken i Obamas administration?

På tal om Obama och om vad man kan vänta sig av honom (jag har signalerat viss tvekan): här är en länk till en kritiker som varnar för att en del spöken från det kalla kriget kan komma att ingå i Obamas administration och repeterar några av deras "stordåd". Hur man eldade på islamiska extremister i Asien redan innan Sovjet invaderade Afghanistan och på sikt kom att rulla ut mattan för wahhabiterna i al-Qaida (som berörs i mitt föregående inlägg). Och hur man försökt använda Georgienkriget nyligen för att elda upp stämningarna för ett nytt kallt krig (även om anklagelserna om ett ryskt förstaslag är synnerligen tvivelaktiga). Kort sagt figurer med mera makt än omdöme som helst borde förpassas till något ställe där de inte kan ställa till mer skada.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En annan lågoddsare i Obamas närhet är Lawrence Summers - mannen som tyckte det var en god idé att exportera allt avfall till Afrika eftersom människors liv där hade ett lägre värde än i USA. Senare transporterades Summers till rektorsposten på Harvard där han gjorde sig känd bl.a. för att anse kvinnor per definition mindre kvalificerade än män.

Björn Nilsson sa...

Ja, han hade väl någon konstig idé om att Afrika hade underskott på föroreningar om jag minns rätt. Det skall väl vara en nationalekonom för att komma på något så dumt.