måndag 30 november 2009

Inget samband

Konspirationsteoretiker brukar vara fenomenala på att hitta det mest vidunderliga samband som avslöjar den enorma konspirations som mänskligheten är utsatt för etc. etc. Men att någon skulle hitta ett dolt och sinistert samband i det förhållandet att denne persons födelsedag ...


... är samma som nedanstående persons dödsdag får man väl hoppas är uteslutet. Ovanstående person förnekar också allt samband med de upplopp som stundom sker den 30 november med anledning av nedanståendes dödsdag.Det finns en detalj här som de enklare ¤teoretikerna" förmodligen missar. 30 november år 1718 är inte 291 tidigare än 30 november 2009. Det skedde nämligen en kalenderreform på 1740-talet där några dagar "bara försvann". Enligt vår kalender borde Kalle dussin ha dött den 11 december. Ryssarna hade kvar samma gamla kalender fram till revolutionen 1917. Det är därför årsdagen av oktoberrevolutionen numer inträffar i november.

10 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Vi ber, utan några som helst baktankar eller konspirationer, att få gratulera.

Björn Nilsson sa...

Tack. Det var naturligtvis inte några baktankar om gratulationer inblande när denna bloggpost producerades - jättesäkert alltså!!!

Karl Malghult sa...

Gratulerar! Jag hoppas att du firar genom att ställa dig i spetsen för en av alla dessa patriotiska demonstrationståg som kommer gå av stapeln idag för att skandera "Länge leve mig själv! Hurra!"

Björn Nilsson sa...

Nja, jag tog en kopp kaffe och skålade med mig själv i all stillhet! Tack i alla fall!

Pierre Gilly sa...

Grattis!

Björn Nilsson sa...

Tackar!

Lennart Erling sa...

Hmm..du både fikar och fikar efter gratulationer... Grattis!

Björn Nilsson sa...

Just det, rätt uppfattat:-)

Anders sa...

Grattis i efterskott, får man väl lov säga då! ;-)

Björn Nilsson sa...

Tackar, tackar!!