tisdag 10 november 2009

Polis Götblad varnar regeringen - bryr den sig?Polischef Carin Götblad varnar för nyrekrytering till kriminella gäng. Många står på kö för att få vara med. Hon tycker att det är en angelägenhet för hela samhället att ta hand om detta.

Tja, kanske en insats av de berömda jobbcoacherna kan vara något? Att regeringen skulle vara beredd att acceptera att förebyggande brottsbekämpning kostar en del i form av bra skolor och bostadsområden och jobb, det undrar jag. Det kan ju innebära att man inte kan fortsätta att sänka skatterna.

Nu lär ju snålhet på ett område kosta på ett annat - de som får sänkta skatter kanske får investera i säkerhetsdörrar och övervakningsutrustning när utanförskapets legioner kommer stormande, och det kan bli ett dyrare alternativ. Men så långt tänker nog inte de politiska genierna.Jag klippte ut Aftonlövets bild för närmare analys. Vad säger den oss? Det verkar nästan som om Reinfeldt ryggar tillbaka inför något som sker utanför bilden. Vad kan det vara? Månne står polis Götblad där och utropar myndigt: "Spelet är slut Reinfeldt. Seså, inga konster, följ med här bara. Vi vet allt om ert fuffens i regeringen, och nu blir det allt att krypa in i finkan!"

Reinfeldt (mumlande): "Vaddå, jag har välan inte gjort nåt va? Vafför hackar alla på mej, det är taskigt allså!"

Polis Götblad: "Inget tjafs. Rör på påkarna! Piketen väntar ute på gatan!"

Inga kommentarer: