lördag 3 april 2010

Vintern tar ner skylten


Äntligen kan de här skyltarna försvinna i Stockholm. Nu går vi mot varmare tider, utan risk att få snö och is i skallen om vi vågar oss ut på gatorna ...... och ur den sista snön kämpar sig modiga snödroppar upp. Härliga tider stundar!

3 kommentarer:

Lena Källman sa...

Underbar bild av snödroppen!

Kerstin sa...

Visst är det underbart. Här har snön nästan försvunnit helt. På gården ligger bara en del av de gigantiska snövallar, som plogades upp, kvar. Skogen är snöfri så igår tränade vi sökhundar för första gången i år (det kan man göra även under vintern, men inte när hundarna inte bottnar i snön) och idag tränade jag spår med min hane för första gången sedan i höstas. Han tyckte det var jätteroligt att få jobba igen. Jag tyckte också det var väldigt roligt att träna med honom igen.

Koltrasten har kommit, men han har inte börjat kvintilera ordentligt än. Däremot har taltrastarna pratat lite försynt en hel vecka nu. Mina snödroppar har också kommit upp och småfåglarna har fullt upp och tar tacksamt hand om det hundhår jag kammar ur mina fällande hundar, för att fodra sina bon med. Tranorna travar majestätiskt omkring på ängarna häromkring och gässen drar i långa streck norrut.

Häääääärligt! Våren är här. Jag trodde aldrig snön skulle försvinna så här snabbt. Det är ju bara några veckor sedan vi hade 85 cm snö på tomten.

Björn Nilsson sa...

Frågan är vilken som försvinner först: snödrivan eller snödroppen? Det går fort nu, kunde sitta utomhus och läsa ett par timmar igår utan att frysa näsan av mig, och det är ju inte så vanligt när det är en "normal" vår.

På en del håll kom väl snön innan marken hann frysa så mycket, och därmed borde drivorna kunna smälta undan ganska fort. Jag var ute en sväng i morse, och även i Tyresta nationalpark hördes ett ensamt tran-rop. Sedan kryllade det av sjungande trastar av olika sorter, av rödhakar och andra trevligheter. Man kan inte annat än njuta!