lördag 19 mars 2011

Fasa 3 - en gästdikt

Ibland kommer det in saker i kommentarsfälten som förtjänar att lyftas ut i solen till en egen bloggpost. Så hände i samband med den här tidigare funderingen om Fas3. Det kom en dikt skriven av Susanne Ljung Adriansson, jag frågade om det gick bra att lyfta upp den mer synligt och det fick jag "ja" till. Så här är den:

Fasa 3

Fasa 3 - slutförvaring av arbetsmarknadens avfall
Materialet isoleras och förvaras avskilt från produktionen
För dem som åtar sig att ta hand om avfallshanteringen
utgår extra ersättning


Originalet ligger här, och vill man mer av Susannes diktning (hög klass) och fotografier (också hög klass) så rekommenderas att starta här.

***

Fas3 förefaller ju vara ödeläggande av mänskliga resurser och  slöseri med de skattemedel som somliga påstår att vi skall vara "varsamma" med. Upplägget tyder på en påhittighet som inte är av denna världen. Själv skulle jag vilja se en påhittighet som just är av denna världen, men det kolliderar nog tyvärr med kraven på permanent arbetslöshet. Men så småningom kommer den stora friden ändå till oss alla - skall vi se det här som Fas4 kanske?:


Vintersol vid Skogskyrkogården, Stockholm

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Jo, på den gården har ju folk uppnått den slutgiltiga och totala friheten - Friheten från allt, från glädje såväl som från sorg och smärta.

Något att sträva efter också för alla nyliberaler kanske, som sätter Frihet för allt annat, inte bara för fanatiska amerikanska kristna, de där som "längtar hem" och som tror att den där gården är porten till himmelriket.

Björn Nilsson sa...

Jag tror att de riktigt superkristna därborta väntar inte på körgårn, men på en "rapture", dvs att de omedelbart och handgripligen rycks upp till himlen!

Susanne L-A sa...

Kerstin: Man behöver inte vara vare sig fanatisk eller amerikansk för att mena att döden är "porten till himmelriket" och därmed frihet från allt. Faktum är att man inte ens behöver vara kristen - Buddhisterna kallar samma sak för Nirvana... ;-)

Kerstin sa...

Susanne L-A sa...
Se där, då har vi svaret, den största friheten är den som stundar efter döden, och det anser nästan alla alltså, från den kristna högern till buddisterna - oavsett vilken väg man tar dit, över kyrkogården eller direkt via öppen himmelsfärd eller via en likbränning.

Kanon, bara att släppa några tusen atombomber över världen så har man skapat största möjliga frihet för nästan alla, eller kanske faktiskt för alla.

Jag börjar ana vad nyliberal politik går ut på alltså. Den handlar om friheten ovan där. Det är väl den friheten USA, med ett litet bistånd från Sverige, jobbar på att skänka folket i Irak, Afghanistan m.fl. länder, fast man inte talar om det i klartext.

Björn Nilsson sa...

Snälla Kerstin, har det inte kommit någon liten vårblomma som kan pigga upp i den mörka världen litegrann i alla fall:-)?