onsdag 13 april 2011

BRA ... Du får MER ...


Det här är banne mig ett super-övertydligt exempel på krisen i media. Hade det varit för 30-40 år sedan hade Aftonlövet skrivit "Dessa får det sämre" medan Excessen hade klämt till med "Dessa får det bättre". Nu har likriktningen blivit pinsam (för att använda en ganska mild term) och hela gänget låter som regeringsorgan. För den som har lite svårt att fatta så vill jag peka på att "din ekonomin" nu blir BRA, och "MER FÅR DU" av Borg (personligen utdelat?) idag. Det är klart, kan jultomten dra runt hela Jorden på ett dygn så bör väl Borg hinna dra runt hela Sverige på samma tid. MER... bra med färgmarkering för de som har lite extra svårt att fatta.Vi andra kan väl, i likhet med Kerstin på Motvallsbloggen, avfärda det här som typisk PPD-politik. (PPD
 = Pinka På Dig = först känns det varmt och skönt, men sedan blir det kallt och otrevligt.)


Om man ändå skall försöka låta positiv så kan man säga att återuppbyggnaden efter den här figurens härjningar kommer att göra att efterfrågan på arbete kommer att öka kraftigt och den permanenta arbetslösheten därmed tryckas ner rejält.

9 kommentarer:

martin sa...

Varför inte rubriken, så drabbas du av nedskärningarna. Så mycket mer kommer livspusslet kosta med neddragningarna. Så mycket mer tid kommer du få spendera på meningslösa val.

Björn Nilsson sa...

Nja, det skulle väl vara oppositionstidningar som skulle ha sådana rubriker. Men det finns ju inga stora oppositionsorgan längre.

Hannu Komulainen sa...

Har ni märkt hur även ledarsidan på AB, har gått kraftigt åt höger i och med Karin Petterssons inträde som politisk redaktör?

Björn Nilsson sa...

Jag läser sällan ledare så det har jag nog inte tänkt så mycket på. Är det så många som läser ledare numera över huvud taget?

Jan Wiklund sa...

När det offentliga går med överskott är det du som går med underskott. En kreditpost måste alltid motsvaras av en debetpost.

Björn Nilsson sa...

För att förstå det sammanhanget måste man känna till dubbel italiensk bokföring. Men är denna medeltida skapelse känd av nutidens nationalekonomer?

martin sa...

Björn,
ibland tror jag de liberala ekonomerna tror att mängden olja, mängden malm, jordbruksavkastning och fiske bestäms av efterfrågan...

Kanske inte så konstigt det mest var högerfolk som envist hävdade att oljan inte kan ta slut i princip.

/lasse sa...

Har ni märkt hur även ledarsidan på AB, har gått kraftigt åt höger i och med Karin Petterssons inträde som politisk redaktör?

Jo så är det, LO har tillsatt en gedigen högersosse på denna post.
Elevrådsordförande - Handels socialdemokratiska studentförening - tal- och brevskrivare under dåvarande handelsminister Leif Pagrotsky - socialdemokratisk politiskt sakkunnig på Finansdepartementet åt Bosse Ringholm och Pär Nuder. Bl.a.

Man kan även notera hur Melin dominerar Aftonbladets politiska bevakning och tyckande, Melin är inrikeschef och utanför den politiska kontroll LO ska ha med sina 9%, dvs vetorätt i tillsättning av chefer för ledar, kultur och debatt.

Björn Nilsson sa...

Nå, egentligen säger väl den enkla ekonomiska modellen att efterfrågan kommer att driva upp priset på begränsade resurser så att efterfrågan faller igen, och på det sättet kommer resurserna inte att tömmas. Fan tro't.