torsdag 1 maj 2014

Första maj 2014 - tredje och sista delen (tack för det!)

Ja, här kommer tåget iväg.

Och först i riktning mot SEB-palatset på andra sidan torget. De första stegen i en lång promenad.

'Cyklopen' är tydligen ett kulturhus som (eventuellt) brändes ner av nassar för en del år sedan.

På väg längs Sveavägen mot Kungsgatan.

Det hänger något på bron därborta ...

... och det är rabulisterna som önskar demokrati varje dag samt glad första maj. Sedan fortsatte promenaden längs Birger jarlsgatan, förbi Norrmalmstorg och runt hörnet till Kungsträdgårdsgatan. I de fina kvarteren vid Stureplan ropades naturligtvis lite extra slagord mot överklassen.

Anarkister är påhittiga. Här är en som kör med något som ser ut som en kombination av rollator och sparkcykel, det var två barn i frontutrymmet vad jag kunde se.

Och här var en annan cykelmodell med närmast antikt utseende.

Den här demonstranten gick så att säga mot strömmen på Hamngatan och propagerade för icke-våld. Skulle tro att de flesta i tåget höll med om det, även om rätten till självförsvar mot nasseattacker är självklar.

Förvånade människor i syltan vid gathörnet tittar ut när demonstrationen drar förbi.

Undrar vad den gamle revolutionsgeneralen Jean Baptiste Bernadotte sagt om han sett en sådan skara med hotfulla rödsvarta flaggor närma sig slottet?

Hm, skall det inte vara gul stjärna på röd botten, inte röd på svart?

Och, som varje år, traskar syndikalisterna förbi regeringskontoren vid Mynttorget. Sitter det månne någon statsbyråkrat därinne och funderar på nya attentat mot arbetarklassen och det arbetande folket?


Något ospecificerat krav tycker jag.

"Solidaritet är vänsterextremism"

Vårdtjänstens jagade trälar behöver inte GPS, de behöver stöd och hjälp att göra ett bra jobb! Jag instämmer.

Varje Första maj knallar syndikalisternas tåg förbi Mynttorget medan KP packar upp för sin Röd Front-demonstration. Ja, det har gått rutin i det hela.

Mystisk flagga. Ett rutmönster som påminner om järnvägsspår - är det järnvägsanställda syndikalister, eller vad?

Och sista bilden. Ett antal personer med barn, barnvagnar och sparkcyklar tyckte att de kom lite på efterkälken. Men de upphov ett entusiastisk stridsrop och sprang ikapp! - Tåget fortsatte upp i Gamla stan, medan jag vek av i riktning hemåt. Och så får det vara slut för Förstamaj-fotografivisandet för i år!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Annat var det förra året! Då vajade röda fanor med hammare och skära. Arbetarbildning och Oktoberrörelsens tåg var verkligen en frisk fläkt. Men allt vänstern gjorde var att klaga på hur dem... och nu tågar bara sosseröda KP:are och förvirrade medelklassbarn

Björn Nilsson sa...

Haha, de förvirrade medelklassbarnen, var det mina promenad-kamrater bland syndikalisterna? :-)

Anonym sa...

Håller med. Och anarkister,suf, rf och alla de andra blev överkörda av kristna i Jönköping.
Problemet är just att de ägnar sig åt ytproblem som egentligen alla håller med om (nazister är dumma)än äkta klassfrågor. Nazismfrågan kan medelklassbarnen sympatisera med, känna sig bekvämt radikala kring.