lördag 8 september 2007

En humorist som heter ...

... Eskil Franck skriver i gårdagens Aftonblad att Forum för levande historia "informerar om alla brott mot mänskligheten". Jaha, är det trovärdigt? Om det är så kan Forum läggas ner, för om man bokstavligen skall beskriva världshistorien - som ju är just en sorglig historia om övergrepp i det oändliga - så finns de vanliga läroböckerna i historia att tillgå. Det verkar absurt med en statlig myndighet som småplockar här och där i historien efter vad som är politiskt gångbart, inte efter vad som är vetenskapligt rimligt.

Bekymret idag är inte att någon planerar att bygga gaskamrar igen, eller att Sovjet 1938 på något mystiskt sätt kan återupprättas (det är omöjligt, hade Forum tillgång till någon vettig historiefilosof borde denne kunna upplysa om det).

Bekymret är den moderna tidens kolonialkrig som motiveras ungefär som forna tiders kolonialkrig - man måste rädda det stackars folket i landet X från den elake härskaren Y. Att X-folket dör som flugor pga "befrielsen", och att "befriarna" har en tendens att vilja hänga kvar och sno X:s tillgångar, det är ett bekymmer som bör upplysas om. Allrahelst som vissa krafter arbetar hårt för att dra in även Sverige i den här verksamheten. Det är ett problem här och nu. Men det tvivlar jag att Forum kommer att göra. Och det skall inte göras av en statlig myndighet. Forum var ett påhitt av den förmodligen grovt historieokunnige Göran Persson. Om han vill ha det kvar kan vi väl skicka ut hela rasket till hans Torp och utnyttja lokalerna i Gamla stan till något vettigare.

Inga kommentarer: