fredag 14 september 2007

Mer om klotter

I föregående inlägg skällde jag på dagens meningslösa obegripliga klotter. En klotterapostel försökte jämföra med 70-talets gatuaffischer om antikapitalism och antiimperialism som var lika olovliga som dagens klotter. Jag råkar ha några klotterbilder som jag tog just på 70-talet. Inte är dessa budskap särskilt obegripliga, under förutsättning att man har en del faktakunskaper? Men inte gör de stadsbilden prydligare heller? - Hur som helst, det följande kan inte avfärdas som meningslöst kladd!



Modskravallerna på Hötorget var 1965, ett av dessa ungdomsupplopp som hemsökt Stockholm varje årtionde ända sedan Götgatskravallerna på 40-talet.



Klotter vid Tegelbacken. Formellt fel. Lönearbete är inte lika med slaveri. Vilken slav som helst torde kunna upplysa om vissa skillnader.



Lite dåligt formulerat, men förmodligen är det en hyllning till ETA som i mitten av 70-talet ännu var en befrielserörelse. Spanjoren Franco, segraren i det spanska inbördeskriget, var en av de kvarlevande fascistiska diktatorerna efter Andra världskriget.




Garrotering var en osympatisk avrättningsmetod (finns det någon sympatisk, förresten?) som just Francoregimen använde.

Inga kommentarer: