lördag 5 januari 2008

Åter om klotter - för vilken gång i ordningen ...?

Nedskitat på Norr Mälarstrand


Nedgrisat på äldre husvägg i Västerås. Här kan man inte skylla på att betongen på något sätt skall förskönas, så vad hittar man på då? Det finns säkert något ljushuvud som kan tala om varför man gör så här!


Förstörd informationstavla på Årstafältet. Eller kommer det någon genialisk teoretiker och förklarar att tavlan på något sätt har "förbättrats"?

Gratistidningen Södermalm rasar in genom brevlådan. Nu ska polisen ställa klottrare mot väggen," lyder en rubrik på framsidan. Förstörelse genom klotter ökar på Söder. Ja, man kan ju hoppas att de trycks upp mot väggen och får en rejäl översprutning med sina egna verktyg. Fast att göra det vore väl naturligtvis ett hemskt övergrepp mot de små konstbegåvningarna.

"Klottret har blivit en del av barnens vardag" står det inne i tidningen. Att en del blir aggressiva när de avslöjas visar att något är ordentligt fel. Det rör sig inte bara om oskyldiga missledda små barn utan personer som är ute för att systematiskt förstöra - och de gillar inte att bli störda. De vet naturligtvis att det här är fel, och de tänker fortsätta att göra fel och slåss för att göra fel för att deras feta egon trivs med det. Om någon gammal gubbe eller kärring som käftar emot blir ihjälslagen för det - än sen? Det är väl bara att gråta en skvätt i domstolen och påstå att man inte förstår att folk kan dö om man sticker en kniv i dem.

"Uthängande med namn och adress" borde bli en del av klottrarnas vardag. Jag har en känsla av att en sådan åtgärd skulle bidra till att minska skadegörelsen radikalt.


Inga kommentarer: