fredag 25 januari 2008

Här skall det (eventuellt) rivas och byggas nytt!

Jag skrev om nybyggen vid Ringvägen igår. Här är några dagsfärska bilder som visar ställen där nybyggnader kan förekomma.

Parkeringen vid Ringvägen. Frågan är om detta är att betrakta som just parkeringsplats, eller en del av Tantolunden? Särskilt prydlig ser den här plätten inte ut.Den lilla gatan invid Tantogården. Här ser det trevligare ut. En liten, liten rest av det äldre lantliga Söder. Här kan det bli nybyggnader.När man går Ringvägen fram över järnvägen är utsikten så här, och det närmsta huset ligger i farozonen för rivning. Det ser inte så kul ut, och en överdäckning av spåren kunde ge plats för något som är kul.Om man fortsätter nedför Tantogatan kommer man fram till området där numera så gott som ingenting finns kvar av gamla Tanto sockerbruk. Man kan hävda att allt som verkar företag skall rensas bort till förmån för bostäder i Stockholms innerstad, men jag håller inte med. Kanske inte just de här barackerna, men det bör få finnas mer än bostäder och butiker inne i stan. Och måste allt vara så jäkla välputsat!?

2 kommentarer:

Svante Hultman sa...

Ok, lite kan man väl riva, men tantogården borde få stå kvar. Håller verkligen med om att det borde finnas mer än bara bostäder och butiker i stan. Hela innerstan håller ju på att förvandlas til Vällingby Centrum lixom. Nej, det borde byggas mer i förorterna istället. Stadsbebyggelse ska det vara.

Solna och Skärholmen är utmärkta exempel där man skulle kunna bygga ut stan. Och inga fula klossar här och var, utan gatulängder ska det va!

Björn Nilsson sa...

Har inte hängt med i svängarna men Tantogårdens öde kanske ännu är oklart. Den där tråkiga lilla parkeringen lär dock vara "räddad".

Jag brukar annars predika om att det skall byggas av bara helsicke i de kommuner som vägrar att bygga. Expropriera ordentliga områden i snobbkommunerna och massbygg hyreslägenheter. Då slipper man hålla på och fjutta med småbyggen nära centrala Stockholm.