måndag 15 december 2008

Grönköping kapat

... genom att kallas Grönköpinge. Någon som kallar sig Anti-Islamist har dykt upp på två av mina bloggposter (varav den ena behandlar Grönköping och den andra är irrelevant i sammanhanget) och lagt in en länk till något som kallas Grönköpinge Veckoblad. Och därifrån kommer man till en annan sida som handlar om ett rättsfall som möjligen gått överstyr. Det tycks dock ha börjat med en svensk pensionär med dålig uppfostran - normalt hoppar man inte på folk på gatan och börjar gnälla på deras klädsel. Den som vill läsa eländet kan gå vidare här. Det verkar ganska typiskt för den gnälliga ton som man kan vänta sig från sådana som kallar sig Anti-Islamist. Jag går inte vidare med saken. Kan bara i förbigående ställa frågan: hade ett påhopp på en hinduisk dam med påföljande rättslig prövning föranlett exempelvis signaturen Anti-Hinduist att träda fram i bloggosfären?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det kändes som en väldigt konstig form av satir...

Björn Nilsson sa...

Ja, jag föredrar originalet.

Anonym sa...

Det är ju en evinnerlig tur att alla svenskar med den rtta eller ingen tro är genomhederliga, aldrig agerar fel och aldrig känner sig förolämpade.

H2

ANTI-ISLAMIST sa...

Brummilibrum på Dig Björn!
Urschäkta min (redan på 40-talet väl etablerade) dåliga uppfostran -
att så här hoppa på Dig på Din egen blogg och säga: 'brummilibrum' till Dig - förvissad om att du inte bums lufsar iväg till polisstationen och anmäler mig för att ha hotad att ta dig av daga - och samtidigt begär 50000 för sveda och värk! Du är ju en anständig björn.
Ditt referat av 'eländet' tyder på att Din innantilläsning kunde vara aningen bättre - troligen mankerar också Din förmåga till saklighet en smula. Men låt oss inte gnälla över det.
Vet Du Björn något om provokativa test - t.ex TAT?
Min Grönköpinge-blänkare fungerar som ett sådant, och Du står där redan delvis avklädd din vackra, bruna päls. Tja!
Men tack för uppmärksamheten!
- - - - -
Gör ett besök i
GRÖNKÖPING

Björn Nilsson sa...

På flera håll i världen angriper islamister folk med "fel" klädsel. Möjligen kan vi vara tacksamma för att den där mannen i Sverige inte underströk sina argument med en kulsprutesalva, en flaska syra, en bensinbomb eller något annat som står på repertoaren hos den sortens folk - av samma skrot och korn tycks han ändå vara. Islamister eller anti-islamister - jag struntar i vilken sorts islamister ni är, jag är emot er inskränkthet och fanatism och ständiga försök att provocera fram bråk.

ANTI-ISLAMIST sa...

Bravo Björn!
Du har inte förstått någonting.
Skilj på päron och citroner!
Vänd Dig först o c h främst mot din egen inskränkthet! Den måste ständigt och jämt sättta krokben för Dig, arme Björn. Snart är Du helt utan päls.
God Jul i idet!

Björn Nilsson sa...

Har man inga argument kvar kan man ju göra som tjuven: ropa "ta fast tjuven!".