tisdag 2 december 2008

Ny intressant blogg

Via Malin Sandströms Vetenskapsnytt (ofta läsvärd) kom tips om den här bloggen Second Opinion som ägnar sig åt kritisk granskning av nyheter. Inte så stor ännu, och den vore obehövlig om "stormedia" skötte sig. Men det gör de ju som bekant inte så bra. Det där kanske är en generalisering, men det finns anledning att titta kritiskt på en del av vad de rapporterar. Ibland får man en känsla av att källkritik inte är något man avsätter dyrbar arbetstid till.

I det senaste inlägget hos Second Opinion lyfter man fram viss kritik mot den mammutkloningsrapportering som även jag bidragit till här och här. Nänä, så enkelt är det inte att trixa fram nya mammutar med hjälp av bevarad arvsmassa, det får vi veta! Men jag skulle i alla fall tycka det vore mysigt att färdas genom hemmamarkerna på en stillsamt lunkande ullhårig mammut som då och då sätter foten på närgångna stadsjeepar eller brölar till lite lagom hotfullt om det står någon grinig slagbjörn i vägen.

Enda kritiken jag kan komma på just nu mot Second Opionion är att det är konstigt med ett engelskt namn på en blogg som skrivs helt på svenska.

Här är förresten en annan blogg som tar itu med konstigheter inom vetenskapens värld, eller rättare sagt ovetenskapens värld, nämligen Medvetenskap.

Inga kommentarer: