måndag 8 december 2008

För värk i (nästan) hela kroppen


Man kan undra hur samordning och arbetsfördelning sker? Ringer någon på Expressen upp Aftonlövet och säger "hörru, vi tänker köra med värk i höfter & knän på löpet, verkar det bra?" Och på Aftonlövet ropar man "toppen, då kör vi med värk i knoppen!". Eller finns det någon slags telepatisk kontakt mellan kvällsblaskorna? Funderade på detta när jag tog bilden för en stund sedan.

Här saknas kategorin "värk i fötterna". Hade det funnits ytterligare en kvällstidning i Stockholm hade säkert den saken varit ordnad.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dom där tidningarna har alltid haft mullvadar på varandras redaktioner, och med en krympande marknad har nog spioneriet blivit allt mera betydelsefullt.

Även om just de där rubrikerna kanske inte är några storsäljare, så är tanken att konkurrenten kanske har ett scoop en mardröm på redaktionerna!

Björn Nilsson sa...

På tal om mullvadar har jag för mig att trotskisterna hade en tidning som hette just Mullvaden - vilket inte har något med det här inlägget att göra.

Det är en intressant aspekt av den hyllade konkurrensen att konkurrenterna försöker bli så lika som möjligt. Det är väl inte så det var tänkt väl? Då kunde väl kvällsblaskorna lika gärna slå ihop påsarna.

Anonym sa...

Det går bud mellan respektive redaktion med förstaupplagorna. Det gör det mellan DN och SvD också.
Löpen är mer olika ute i landet, där upplagorna inte kan anpassas som på tryckorten.

Björn Nilsson sa...

Jaha, tackar för upplysningarna, alltid lär man sig något nytt. Men numera borde väl buden förmedlas elektroniskt kan man väl tro, inte med en vilt jagande springpojk från vaktmästeriet?