måndag 14 september 2009

Militanta (o)troende


Den här bilden har jag knyckt från Lindenfors blogg (och L själv är nog inte upphovsmannen till den, torde komma från US-Amerika). Fast jag undrar bara vad killen till höger kommer att göra när han har svept sin bira - går ut och knackar någon gammal tant i skallen kanske? Eller om han ställer sig i närmsta gathörn för att hjälpa gamla tanter över gatan - vare sig de vill gå över gatan eller inte?

Lindenfors verkar för övrigt ha ett horn i sidan till gudomligheter. Eller om det nu är tvärtom. I alla fall bjuder han ibland på (o)roande inblickar i det religiösa livet.

5 kommentarer:

Jan Wiklund sa...

Vilken ideologi som helst kan användas för vilket maktsökarsyfte som helst. Socialism, kommunism, kristendom, liberalism, islam... Och Christopher Hitchens och hans gäng använder uppenbarligen ateism som ett skäl till att stödja krig i mellanöstern.

Björn Nilsson sa...

Jo, men du kan väl medge att militanta pacifister ganska sällan slär ihjäl sina motståndare (inte ens när det verkligen är befogat)?

Jan Wiklund sa...

Varför inte? Tro på människors jämlikhet har uppenbart använts för att legitimera privilegier. Så jag skulle inte bli förvånad om någon legitimerade krig med att det leder till fred.. .. men vänta nu, är det inte precis vad som brukar hävdas?

Björn Nilsson sa...

Det vore kanske något att se: en hord rasande människor svänger plakat med Gandhi-bilder samtidigt som de noggrannt strimlar alla militärer och krigshetsarpolitiker som inte hunnit fly från platsen. Gandhis stormtrupper slår hänsynslöst världen med häpnad!

Björn Nilsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.