onsdag 16 september 2009

Vi vet


Det går inte att säga "vi visste inte". För alla väsentliga fakta finns tillgängliga. Vi vet. Det är fullt dokumenterat och publicerat vad israelerna gör mot palestinierna, vad de gör mot Gaza. Det vet israellobbyn också.

Som att vattensituationen i Gaza är ohållbar och att det inte kommer att finnas användbart dricksvatten där om några år, enligt denna FN-rapport. Försaltning från Medelhavet, nedsmutsning från avloppsvatten, israeliska sabotage mot vattenverken (blockaden: de får inte ta in behövlig utrustning), möjligen att israelerna försöker fånga in vatten som flyter från inlandet mot Gaza, överbefolkning ...

Allt detta djävulskap, medan israellobbyn skriker "halleluja"! Det är vidrigt, och det är vidrigt med vilken uppblåst fräckhet de ansvariga för denna evigt pågående mänskliga katastrof hela tiden skyller ifrån sig, mörkar, förtalar ... Vi kan lugnt utgå från att israelerna vet exakt vad de gör. Gaza skall göras obeboeligt. När vattnet inte går att använda längre kan man ju "av humanitära skäl" häva blockaden så att folk kan fly för att inte behöva törsta ihjäl.

Jinge skriver oförtröttligt om katastrofen. Det gäller att hålla trycket uppe, innan folkmordet är fullbordat. För vi kan inte ha någon moral kvar om vi kvider "vi visste ju ingenting". För vi vet.

5 kommentarer:

Klotz sa...

"innan folkmordet är fullbordat"

Öh? Har det börjat? Vad jag vill minnas så dog sjukt många fler tamiler i lankesernas bombattacker i vintras och just nu sitter tusentals tamiler inspärrade i regeringens koncentrationsläger. I början av interneringen dog över tusen personer i veckan av svält och sjukdomar. Men vem bryr sig om sånt?

Synd att de inte skaffar nån cool image som palestinierna har.

Björn Nilsson sa...

"Vem bryr sig?" Tja, jag skrev själv en artikel om Sri Lanka för ett tag sedan här på bloggen. Där hänvisas till andra analyser med vissa teorier om varför det gick så kapitalt åt h-e till slut. Eller om vi skall tala im just fel "image" http://bjornbrum.blogspot.com/2009/08/artikeltips-om-sri-lanka.html

Klotz sa...

Ja, grattis, så du och några andra bloggare skrev nåt inlägg för några veckor/månader sedan, och det skrevs några artiklar i media. Vad proportionerligt.

Klotz sa...

Vad jag menar är ju att man knappast får några raljerande domedagsartiklar av det här slaget rörande Sri Lanka, trots att situationen där (och på många andra ställen) är långt värre än i Palestina. "Och lankeserna ropar halleluja för varje dött tamilskt barn" etc.

Björn Nilsson sa...

Proportionerna lär inte påverkas av att jag gör/inte gör någonting. Man kunde ju faktiskt också kasta ut samvetet, strunta i allt elände. och må bra i stället. Blir det bättre så? Om jag inte hade lagt in den här notisen om Gaza så hade du ju inte behövt skriva och klaga ens, för då hade du väl aldrig upptäckt ming blogg?