torsdag 17 september 2009

Palestinagrupperna dissar al-Qudsdagen

Palestinagrupperna i Sverige stödjer inte den demonstration som planeras söndagen den 20 september i Stockholm av en grupp som kallar sig Al Qudskommitten och vi uppmanar medlemmar och sympatisörer till det palestinska folket att följa PGS exempel att inte delta.

Anledningen till att PGS valt att inte delta är att de två talarna som annonserats för demonstrationen, Mohamed Omar och Lasse Wilhelmsson vid flera tillfällen gjort uttalanden som PGS tar avstånd ifrån.


Jo, det är ju lätt att förstå ovanstående uttalande, trots att Mohamed Omar verkar oförstående. Han förstår nog, och skulle det ändå vara några problem med insikterna bland hans shiitiska hjärnvindlingar så torde saken vara glasklar hos sionisterna: genom att ett par herrar med märkliga åsikter och märkligt umgänge blivit talesmän för en demonstration mot just sionisternas övergrepp så har det väsentliga (solidariteten och protesten) effektivt saboterats. Det är motbjudande! Det räcker med att ställa frågan "till vems fördel?" för att förstå vad som händer.

PGS' uttalande kunde dock ha varit klarare genom att påpeka att det är antisemitismen och judehatet hos Omar och Wilhelmson och deras följeslagare man inte accepterar. Ett tidigare inlägg om olyckorna Omar och Wilhelmson finns här.

Inga kommentarer: