lördag 12 september 2009

Taktik för att sänka ett land

Hur gör man för att sänka ett land som förvisso har en del problem men som ändå borde kunna räddas? Studera exemplet USA, det verkar lärorikt. För vad händer där? - Jo, de som vill sänka landet proklamerar helt enkelt att det är perfekt! Låter det konstigt? Inte alls! För det finns ju inget behov av att ändra något som är perfekt, det kan ju bara rulla på! Om det är något det är fel på så är det omvärlden!

Nu finns det ju visserligen en del tråkiga saker att diskutera i USA: snudd på federal ekonomisk bankrutt och liknande på delstats- och lokal nivå, svåra sociala problem, sönderfallande infrastruktur, dåliga skolor, sjukvård i kris, förlorade krig ... men det pratar man bara bort! Landet är perfekt, säg inget annat!

Nu säger visserligen en del människor att det finns problem här och där, men hur bemöter man det? - Helt enkelt genom ursinniga verbala angrepp, gärna med vapenhot i bakgrunden.

Exempel: Tycker någon att det är stöld när krigsindustrin mjölkar statskassan genom överfakturering av illa utförda tjänster kan man alltid skrika om att denna person inte stödjer trupperna, är opatriotisk, stödjer terrorister, hatar Amerika! Samma metod kan användas i vilken fråga som helst. Det viktiga är inte fakta, det viktiga är att åstadkomma maximalt aggressivt röstläge för att skrämma kritiker till tystnad. (Under Andra världskriget tog staten i USA krigsprofitörer i örat, men det var ju andra tider då ...)

Märklig taktik, men den har hittills fungerat ganska bra. USA går mot botten medan Kina flyter iväg mot nya djärva mål. Eftersom Obama hellre verkar vilja räcka ut handen mot denna extremgrupp av galningar i stället mot de tre fjärdedelar av folket som är rätt vettiga fortsätter USA att sjunka. Och det är ju också konstigt.

Eftersom Sverige inte är USA måste eventuella förstörare byta taktik. I stället för att proklamera att landet är perfekt och inte har behov av förändring måste man i stället hävda att ingenting är bra här. Särskilt inte de saker som är bra och tjänar folket. Fast det finns nog inte så många av den sorten verbala ligister och språkförstörare här, vi har väl ett antal gapiga övervintrande nyliberaler som numera har svårt att göra sig hörda men inte så mycket mer. Håhå jaja, jag säger bara det: stick härifrån då om det inte passar, era usla Sverigehatare. Gud bevare Sverige!

2 kommentarer:

Karl Malghult sa...

I Sverige behöver man inte skrika åt kritikerna med brösttoner: Här delar samtliga politiker mer och mer av gemensamma uppfattningar. Senast idag sade Mona Sahlin att hon tycker SAP skall lägga frågan om arbetstidsförkortning åt sidan, för "vi behöver fler och bättre jobb". Och får Birger Schlaug rätt, att S och M kommer regera tillsammans i en storkoalition för Sveriges bästa efter 2010 i fall Sverigedemokraterna kommer in och blir vågmästare, har vi i praktiken inget annat än två statsbärande partier och några satellitpartier med mer eller mindre underliga kufar och här och där vettiga idéer men som aldrig kommer få gehör för sina krav.

Björn Nilsson sa...

Urrk. En stor koalition i stil med Tyskland eller Österrike, det är knappt något vi behöver! Nåja, det skulle kunna ge vänstern och miljöpartiet och andra den femtioelfte chansen att utveckla politiska alternativ utan att behöva ta hänsyn till SAP-byråkraterna. Nu är det mest pinsamt med deras ängsliga anpassningar efter storbyråkraternas nycker och inkomstförhoppningar!