lördag 5 februari 2011

Fattar dåligt?

Al-Jazeeras blogg för idag citerar någon kairo-bo som kliar sig i skallen och undrar vad man måste göra mer för att Mubarak skall förstå att han bör försvinna. Ja, det verkar som om karln fattar dåligt. Fast det handlar ju inte bara om en gubbe, utan en hel regim som måste väck.

Frågan är hur länge al-Jazeera kan fortsätta att arbeta, man utsätts för angrepp från regimen som försöker få stopp på den obekväma rapporteringen.


Juan Cole räknar upp tio stordåd som demonstranterna i Egypten uppnått. Revolutioner och massrörelser ger en massa lärdomar, och en gäst på Coles blogg tar upp aktuella exempel från Egypten och annat håll. En krönikör hos al-Jazeera skriver om "den tredje styrkan", en ful taktik som används idag av regimen i Egypten och tidigare av rasisterna i Sydafrika. Det är bra att i förväg känna till hur fienden kan tänkas agera och sprida upplysning om det. Sprängningen av en rörledning för gas i norra Sinai kan vara en provokation exempelvis.

Kairos röda ros?

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Och idag har han fått fullt stöd från USA!!!! Vem hade trott annat? USA har väl lytt Israel - som vanligt.

Björn Nilsson sa...

Detta är otroligt, fast man vet hur korkat världens härskare uppträder ibland. Istället för att bli demokratins hjälte sätter sig Obama i ett hörn med en militärdiktatur.