söndag 6 februari 2011

Ninan kommenterar

Här är några kommentarer från de senaste dagarna av tecknaren Ninan i Times of India. Den lille gubben med turban är Indiens premiärminister, och han föredrar tydligen att vara en svag ledare jämfört med en stark man som Mubarak och därmed riskera avsättning.


Fast för några dagar sedan antydde Ninan att den indiska regeringen, på grund av mängder av problem på hemmaplan, skulle vilja ha asyl i Egypten i stället. Damen i mitten är nog Sonia Gandhi.


För övrigt meddelas från Egypten att Muslimska Brödraskapet är beredd att förhandla med regimen. Så mycket för de "islamistiska radikalerna". Hoppas de är bortgjorda efter det utspelet. Skall bli intressant om de knallar in i någon slags ny militärdominerad lydregim styrd av USA och Världsbanken för att vara till lags och få litegrann att säga till om själva.

Eller mycket kanske. Jag antar att det bästa skyddet mot islamism i Egypten är att demokratin får utvecklas av demos själv - folket alltså - men det ingår inte i den härskande dagordningen. USA tar nog hellre ett gäng islamister under sitt beskydd än sväljer en självständig demokrati i ett nyckelland.

Angående skumraskfigurer: här kan man se Egyptens vicepresident och kanske näste store ledare Suleiman skaka tass med några bröder av samma skrot och korn.

1 kommentar:

Jan Wiklund sa...

Den här bloggen ger bra bakgrundsskildringar: http://scandegypt.blogspot.com/.

Fortsätter på svenska på http://kairotillvarlden.blogspot.com/