söndag 27 januari 2013

Svensktalande?Är det svensktalande individer med på den här lilla filmen från Syrien? Den visar en stolle som slår ut sig själv med ett antitank-vapen. När han släpas bort av de andra tycker jag det låter som någon säger "skynda på" två gånger vid 1:37.  Finns det några svenska "jihad-turister" här, eller hör jag fel?

5 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Otvivelakktigt låter det som någon säger "skynda på, skynda på" men eftersom man endast hör just det så säger det ju inte så mycket.

Kerstin sa...

Visst sägr någon "skynda på". Och jag har för mig att man läst att en del svenskar är i Syrien och krigar på whabiternas sida.

Jihadisterna tycks ju komma från hela världen. Unga killar som tycks vilja bli martyrer. De där 72 jungfrurna som lockar kanske?

Dan Gmark sa...

Filmen är kanske redigerad i Sverige? Den tycks vara ett hopklipp av tre olika filmer och det är omöjligt att se vad som egentligen händer i avskjutningsögonblicket, där är filmen mycket suddig. Allt ljud är troligen pålagt i efterhand. Youtubefilmer är en del av propagandakriget.

Björn Nilsson sa...

Ja, det finns en massa skumma filmer. Men varför skulle det ropas på något som väldigt mycket låter som svenska? En slump, eller någon som vill lägga ut ett villospår? Men det verkar långsökt med det sista tycker jag, såvida den inte har svenskt ursprung.

Simsalablunder sa...

Det kan också bara vara vår hjärna som får oss att höra svenska. När man väl tyckt sig höra något är det svårt att inte höra det.

Mer om det här 39:35 in i programmet:

http://www.svt.se/vetenskapens-varld/se-program/del-3-97?autostart=true