måndag 28 januari 2013

Lagligt? - Skumt i alla fall.

Av någon anledning har jag ett par gånger de senaste dagarna fått epost från en firma som går ut med det här budskapet:

Misstänker du din partner för otrohet? Tror du att din kollega lurar dig? Vill du veta vad som sägs om dig bakom din rygg? Spyworld.se har utrustningen som ger dig möjlighet att lyssna, filma och följa - helt enkelt att spionera.

De vill kränga spionutrustning, exempelvis:

Glasögon med inbygd videokamera. Filma händelser som annars inte skulle komma i dager.


(Uttrycket är "komma i dagen" inte "i dager", inte enda exemplet på bristande korrekturläsning här.) Dessutom finns termometrar, bordsur och annat som skall användas för att spionera med. Är det småborgarna som skall spionera på varandra, eller vill chefen möjligen veta vad personalen säger i fikarummet?

Men det är värre saker firman har, och här undrar jag hur nära lagens utkanter man är?

Kraftig elpistol sägs det. Vad händer om en sådan används på någon som är i dålig form och har svårt att klara chocker? Är det inte så att ökad användning av elpistoler sänker våldströskeln eftersom de antas vara ofarligare - men det betyder ju inte att de inte är ofarliga.

Vem behöver knogjärn med det här utseendet? Vad är det för figurer som kan tänkas ta till en sådan här manick? Och hur kommer det att se ut på akutmottagningen efter slagsmålet?

Jag antar att man är inom lagens råmärken eftersom detta annonseras öppet, men skumt och obehagligt verkar det!

5 kommentarer:

martin sa...

Alltid praktiskt att sälja säkerhetsutrustning, för vi vet alla att den främsta kundgruppen inte är hederliga och rädda människor. Utan kundgruppen utgörs främst av kriminella och personer i lagens utkanter.

Björn Nilsson sa...

Jaså, i så fall skall jag inte ha något!

martin sa...

Tja, jag glömde en av de mest uppenbara kundgrupperna. Ungdomar med självhävdelsebehov. Men det kanske inte är den kategorin du tillhör heller.

Björn Nilsson sa...

Nåja, som tillhörande sextioåtta-generationen (18 år 1968, det du!) är jag principiellt ALLTID ung. Dock inte så att det kräver att jag har ett knogjärn i fickan!

Björn Nilsson sa...

PS. Var faktiskt närvarande vid Kårhusockupationen, så tillvida att jag vid ett tillfälle stod utanför avspärrningarna på gatan och tittade! DS