tisdag 26 februari 2013

Ordning och reda och lönen på freda'!

Enligt Svenskan har denna märkliga episod nyligen inträffat:

Ett skriftligt intyg med förväntat dödsdatum. 
Det var vad Försäkringskassan ville ha för att en 23-årig cancersjuk man skulle få sin sjukpenning. 

Undrar om den/de ansvariga ser ut ungefär så här:


Nej, det här är ju inte roligt. Det är galenskap. Det är skamligt. Det är socialmoderaternas politik. Hur kan man bli av med dem?

9 kommentarer:

martin sa...

Jag tycker vi inför den kontrollen redan på BB. Komma hit och vilja bli omhändertagna och erbjudas skola och jobb, det minsta man kan kräva av nya medborgare är att de talar om hur länge de tänkt vara en belastning!

Jan Wiklund sa...

Socialmodekraternas. Vår vän Marita dog i cancer 2002 eller 2003. Hon fick besked från FK en månad innan hon dog att hon var tillräckligt frisk för att arbeta. Hon hade i alla fall sån tur att hennes läkare blev förbannad och drog igång en jäkla apparat, så FK gav med sig.

Vad Reinfeldtregimen har gjort är att institutionalisera värsta praxis. Det är avskyvärt. Men att det fanns en sådan att bygga på var också avskyvärt.

Enligt Björn Johnson föll systemet samman redan 1992 med den allmänna chockterapin. Sen hade Persson tolv år på sig att reparera skadan men gjorde det inte. Att det skulle bli bättre utan en allmän demokratisk revolution är naivt att tro.

Björn Nilsson sa...

Martin, det billigaste kanske vore att eliminera befolkningen helt och hållet?

Jan, systemet är absurt. Jag tvivlar på att det går att visa på något annat än ännu mer kostnader när definitivt icke arbetsföra människor skall jaga arbeten som de aldrig kommer att få. Ingen anställer en döende människa, däremot lär AF-personal och andra jägare inte vara gratis. Det kostar, och det är omänskligt, och det säger en hel del om socialdemokraternas medbrottslighet när de inte river upp himmel och jord om detta. För de är ju medskyldiga!

Simsalablunder sa...

Det är som Jan skriver, det fanns ett fungerande rivningsmaskineri som Reinfeldt kunde ta över.

Det verkar som alldeles för många S-medlemmar blir helt handlingsförlamade när de påminns om att S-regeringar har stor del i dagens elände.
Sosse-självbilden säger att S-regeringar alltid vill väl och genom det i stort gör rätt, med smärre justeringar längs vägen.

Och i tider med en M-ledd regering, där S själva identifierat en Göran Persson-wannabe, blir S-förslagens små justeringar uppblåsta till att vara stora förändringar.
Någon systemkritik tycks inte sosse-självbilden tillåta, då de dras in i den kritiken.

Kors i taket! Sandro Scocco ser jag just i skrivandes stund säga att -vi får faktiskt ta på oss en del av ansvaret för dagens situation. Är han ensam eller finns det fler? Kommer man lyssna på sådant?

Björn Nilsson sa...

Scocco får nog passa sig så han inte hittar ett hästhuvud i sängen endera dagen! Man utmanar inte Partiet ostraffat!

Klart att S-folk är handlingsförlamade. De är ju inte vana vid att man kan avsätta höga företrädare som missköter sig, det ingår förmodligen inte i deras föreställningsvärld. Annars kunde de ju städa bort svinpälsarna och tala om att "nu börjar vi på en ny kula, utan den nyliberala ryggsäcken".

martin sa...

Om de vore ärliga med varför de plågade sjuka, så skulle de nog inte ha många som stödjer deras politik. Tanken med att plåga sjuka är att tvinga sjuka att bidra till NAIRU och NAWRU. De rika plågar sjuka för att få lite mindre inflation...

Jan Wiklund sa...

Skadan är äldre än de flesta vill låtsas om. Ta t.ex. Tage Danielssons berömda Mordet på solidariteten från 1985, se en lite trasig kopia på http://blogg.aftonbladet.se/plasthimmel/2010/11/mordet-pa-solidariteten

Eller läs Rekordåren från 1970 om hur ledande s-politiker redan då ansåg kapialackumulationen som mycket viktigare än människorna.

Antagligen är det fråga om ett faustval där man tvingas bli en skurk för att få sitta med i en regering i ett kapitalistiskt land. Men 1932 när de gjorde detta val fanns åtminstone en folklig mobilisering som tvingade regeringar att vara en smula anständiga.

Utan såna mobiliseringar förfaller det alltid.

Björn Nilsson sa...

NAIRU känner jag till, men vad är NAWRU?

Stämmer det att Sträng sade att "vad som är bra för Volvo är bra för Sverige?"

martin sa...

Det är egentligen samma sak, men man håller upp den för att hävda att lönerna skapar arbetslöshet. De sjuka skall verka för lönesänkning är det jag menar med bägge.