söndag 17 februari 2013

Test: är du idiot?

Jag kunde inte låta bli att kopiera den här testen från bloggkollega Skvitts:


Har du röstat på något av Alliansens partier? (1.) Alltså har du röstat på något av följande partier: centerpartietfolkpartietkristdemokraterna eller på moderaterna. 
Om du svarar ja på frågan (1.) så undrar jag om du är egenföretagare, delägare i ett eller flera företag, eller om du lever på sparat kapital, eller på aktieutdelning? 
Om du svara nej på frågorna om du är egenföretagare, delägare i ett eller flera företag, eller om du lever på sparat kapital, eller på aktieutdelning,  undrar jag om du istället lever på en vanlig lön, eller på socialbidrag, förtidspension eller sjukbidrag (2.).
Om du svara ja på sista frågan (2.), och svarade ja på fråga (1.) undrar jag om du är en idiot.


Vid närmare eftertanke: är det inte just idioter av den sorten som Foto-Lasse gisslar på sin blogg ibland? Såsom offentliganställda som hurrar för sänkta offentliga utgifter ("lägre skatter") trots att de själva riskerar att åka bort vid nästa "besparing".

Några kärnväljare till Alliansen, eller till Socialmoderaterna kanske?

3 kommentarer:

Pierre Gilly sa...

Fast självbedrägeri måste ju ha några fördelar i kampen för överlevnaden. Varför annars är det så vanligt?

Jan Wiklund sa...

Varje organisation bör arbeta för att göra sig själv överflödig!

Björn Nilsson sa...

Det finns kanske marginaleffekter såväl vad det gäller självförtroende/själbedrägeri som organisationsbygge? När man nått en viss nivå blir det inte effektivare längre, det kanske blir destruktivare i stället?