tisdag 23 april 2013

Det påminner mig om ...

Maximilön för pampar & politiker. Såg detta plakat i syndikalisttåget förra året. Kan man tänka sig en sådan hädelse hos socialdemokraterna?

Ibland får man en vision av att "detta har jag upplevt tidigare". Socialdemokraterna i Norrköping lägger ner förstamaj-tåget till förmån för ett stillastående arrangemang som man tror är familjevänligare och skall dra mer folk. En sångerska som heter Amy Diamond skall vara dragplåster. Har aldrig hört talas om människan. - Det påminner om läget i mitten av sextiotalet, när det predikades att 'ideologierna är döda', och lokala socialdemokrater ville lägga ner demonstrationerna till förmån för bilkorteger och annat skoj. Och strax därpå kom det radikala uppsvinget och även trötta socialdemokratiska folkrörelseidkare fick släpa sig ut med de röda flaggorna igen ...

Men Lars Stjernqvist, tidigare partisekreterare hos socialdemokraterna, nu kommunalråd i Norrköping, och med ett utseende à la Trotskij, tycker att beslutet är bra. Det kanske vänsterpartiet och kommunistiska partiet också tycker. Nu kan de få marschera i fred, utan att riskera att snubbla över några gamla socialdemokrater som är ute och virrar på gatorna.


9 kommentarer:

Sixten Andréasson sa...

Mycket bra!

martin sa...

Det är säkrast de står still, som utomstående observatör så framstår det som S inte kan enas åt viket håll de skall gå. Så det är väl säkrast att stå still.

Jan Wiklund sa...

Är man stillastående ska det väl visas på något vis?

Björn Nilsson sa...

Jan och Martin - två själar och en tanke som det verkar.

Undrar om Sixten också håller med om att det är bra att de står stilla och därmed visar vart de vill gå?

martin sa...

Politiker är ett spännande släkte.

Om S politikerna hade lagt lika mycket ansträngning på motverka alliansen och att kommunicera sin egen politik. Då hade de kanske gjort politiska framsteg.

Problemet med karriärister, målet med verksamheten är underordnat narcissistiska småsegrar.

Jan Wiklund sa...

Vill bara betona att det som kännetecknar en folkrörelse är att den rör sig. När man inte längre gör det är det bra att det framgår, så att ingen blir lurad.

Björn Nilsson sa...

Det mest spännande med S numera är väl att se slagsmålet mellan fraktionerna i ledningen om vem som skall komma närmast köttgrytorna! Så mycket mer politik har man inte att komma med.

Sixten Andréasson sa...

Håller med dig, Björn. Fraktionstrider har förekommit förr, men nu helt utan politik. Börjar förstå Löfven när han sa sig inte kunna skilja på höger och vänster. Det gller naturligtvis partitoppen. Längre ner vill man inte ha vinster i välfärden - genomsnittligt i Sverige 62%, men rimligen mycket högre andel bland dem som brukar rösta på S. Wigforss var bra - en socialistisk tänkare. Finns någon sådan i nuvarande S. Daniel Suhonen som verkade så radikal, svek ju helt i frågan om vinst i välfärden!

Björn Nilsson sa...

Det verkar finnas någon sorts avskärmning så att S-ledningen befinner sig i en eko-kammare/spegelsal där den i stort sett bara hör och ser sig själv. Medlemmarna märks inte. Märkligt att de sväljer det. Men många hoppar ju av och 'röstar med fötterna'.