söndag 12 april 2009

Morgonfunderingar om SD och lekstugan hos Mohamed Omar

Jan Guillou skriver (som för det mesta) vettigt om behandlingen av Sverigedemokraterna. SD siktar på Riksdagen, då måste partiet vara redo att svara på alla frågor som kan tänkas dyka upp i parlamentariska sammanhang, och inte släppas iväg med någon sorts standardfras om invandring för varje fråga.

Han visar på ett generellt problem i artikeln: de etablerade partierna försöker avvisa SD trots att man har dålig kläm på vad partiet säger och trots att flera riksdagspartier vid det här laget är infekterade av den sortens tänkande som SD företräder. Själv antar jag att de etablerade partierna av ett växande antal väljare uppfattas som inte bara etablerade, utan nedgångna, verklighetsfrämmande, korrumperade, byråkratiska etc. lär inte göra deras position starkare i debatten.

Den märkliga lekstugan hos Mohamed Omar som jag nämnt tidigare drar vidare. Mohamed själv lovade i ett kort inlägg att återkomma med sin syn (var det på "sionismen och Förintelsen"?) men har ännu inte hörts av. Man kan fråga sig om det i själva verket är han som är inne och skriver en del av de absurda kommentarerna? Man vet ju inte sådant på nätet. En pajsare avslöjade ju dock sig själv genom att skriva under två olika signaturer, men dabbade till det genom att skriva saker på ena signaturen som han borde ha skrivit på den andra. Det avslöjades och det tog faktiskt en hel dag innan han återkom - men nu bara på ena signaturen!

Det vore ju ledsamt om Mohameds blogg slutar som ett typexempel där man via de olika inläggen kan studera hur förintelseförnekarna resonerar, och hur de försöker slinka förbi olika besvärande frågor. De verkar inte själva vara villiga att kliva in i en gasugn för att bevisa att den inte fungerar, exempelvis.

Från Konfliktportalen.se: boladefogo skriver Den palestinska övärlden, totalavloning skriver Total Avlöning 14/4 Extra Allt., slutstadium skriver Varsamheten, 1915 skriver Manualer i Svenskt motstånd, Björn Nilsson skriver Neofascister på väg mot EU-parlamentet, aik-micke skriver 1a Maj i Stockholm

Inga kommentarer: