tisdag 21 april 2009

"Tänker du demonstrera på Första maj?"

Så här såg en nog inte särskilt vetenskaplig enkät ut i Aftonbladet för några minuter sedan. Man bör notera att "demonstrera på Första maj" inte nödvändigtvis betyder att man traskar i LO-tågen. Det finns ju andra demonstrationer på många håll. Dessutom skulle det vara möjligt för LO-avdelningar med ryggrad att förvandla LO-tågen till en rungande protest mot de korrupta byråkraterna. Men det verkar vara dåligt med ryggrad på den sidan.

Trötthet och fantasilöshet dominerar. Åsa Petersen skriver i AB:

Men partierna kan inte bara uppmana människor att engagera sig. De måste också erbjuda något att engagera sig för.

Det är det här med ”hope” och ”change”. Sveriges socialdemokrater kan inte plagiera Obamas budskap. Men är det för mycket begärt att de skaffar sig ett eget?Är Första maj på utdöende? Nja, det påstods redan på sextiotalet att Första maj var otidsenligt och på väg att förvandlas till ett opolitiskt jippo, men sedan kom den stora vänstervågen som tvingade även socialdemokraterna att hosta upp sig ett tag. Men nu kunde de gott lägga av och överlåta Första maj till folk som fortfarande tror på arbetarklassens kampdag som viktig symbol.

Från Konfliktportalen.se: Vida Latina skriver Aprildag i Villa de Leyva, Colombia, jesper skriver Jag känner bränt kött – jag ber till gud att det är människa – Morrissey, tusenpekpinnar skriver 9.000.000 entreprenörer = kommunism, Baskien Information skriver ETA planerade bombattack mot socialdemokratisk president, totalavloning skriver Total avlöning 21/4/09 Apokalypsen Uje, Apokalypsen., kimmuller skriver Strejk i Göteborgs hamn

2 kommentarer:

Martin sa...

Självklart demonstrerar man första Maj. Ingen skulle notera om jag var borta så enda sättet att nå ut med min egen protest är att gå och demonstrera.

Björn Nilsson sa...

Jag har inte sagt att man inte skall demonstrera. Däremot har jag ifrågasatt det lämpliga i att ställa upp i byråkrat-tågen. De måste få känna av att de inte kan domptera massorna längre!

Minns någon det gamla slagordet: Sosseledare - klassförrädare?