måndag 6 april 2009

Nu får det vara nog, Mohamed

Som någon kanske märkt har jag haft en länk till Mohamed Omars blogg här i marginalen ett tag. Nu är den borta. Jag har fått nog. Jag förutsätter att den länk Mohamed har till mig också tas bort. Jag kan helt enkelt inte ha kontakter med en person som är så omdömeslös.

Det handlar inte om att Mohamed har haft intervjuer med "gamla kufar" (det är bloggaren Lokes ord, en diskussion mellan Loke och mig finns på angiven länk). Till en av intervjuerna lade jag in en kommentar att det är vådligt med folk som hänvisar till en ledande svensk fascist som inspirationskälla men det brydde sig Mohamed inte om, svarade han. - Nä, vill man inte lyssna på vännerna lär man höra av fienderna i stället!

Nyligen kom en ny intervju med Lars Wilhelmsson som tidigare uttryckt sig klantigt i något inlägg hos Jinge men som inte gått över gränsen. I den här intervjun gör han det. Det går mycket väl att kritisera sionistiska banditdåd utan att sedan halka iväg i konstiga teorier om allt mellan himmel och jord. Jag skrev något om min syn på det här på ett tidigt tidigare stadium. Sedan har hela den där bloggposten urartat till att bli en lekplats för folk som definitivt inte är trevliga - ett virrvarr av folk med konstiga konspirationsidéer och brunanstrukna figurer som ägnar sig åt att försöka prata bort de nazistiska massmorden. Det kan de kanske göra i yttrandefrihetens namn, men som bloggare behöver man inte släppa in den sorten på sin blogg. Om man gör det, inte ingriper eller kommenterar, blir man så småningom medskyldig.

Tidigare skrev Mohamed någonstans att han hållit sig borta från Palestinafrågan för att han inte kände sig tillräckligt inläst och var rädd för att bli söndersliten av israellobbyn. Det var anfallet mot Gaza som fick ut honom i offentligheten. Vad tror han händer nu då, när nassar får härja utan kommentarer på hans blogg? Det här är ett svek mot palestinierna (alldeles som AFA-idioterna svek dem i Malmö) och nog borde det vara nog med svek mot palestinierna nu!? Jag har inte lust att bli förknippad med galenskaper av den där sorten så jag klipper av förbindelsen.

----

Tillägg senare under dagen: Mohameds länkning till mig är borta. Tack för det! Har försökt ta bort kommentarsaviseringen till det där inlägget med Wilhelmsson men de fortsätter att komma. Mest knäpperier, men jag noterade att Carina Rydberg är inne med ett bra inlägg igen. Tummen upp för den tösen! Palestinafrågan skall inte få kapas av islamistiska och nazistiska dårar!

12 kommentarer:

Swimsuit Issue sa...

Du gör helt rätt. Jag tyckte iof redan intervjun med Jan Myrdal var stollig. Omar visade redan där att han var konspirationsteoretiker.

mishka sa...

Snacka om att släppa ut dårarna. Det där spåret med khazarer är ju bara trams. Dessutom är det helt ovidkommande. Ska man börja rita om kartan så som den var för 2 000 år sedan eller? I så fall kan man börja med att sparka ut varenda amerikan från USA.

Björn Nilsson sa...

Det är nog dubbeltrams, och snarare knappt tusen år gammalt. Det var då ett judiskt kazariskt rike fanns. Om de östeuropeiska judarna, som extremistdåren Lieberman, skall "återvända hem" så blir det inte till Palestina utan snarare till området norr om Kaspiska havet. Kazarerna var ett turkiskt folk, inte semiter. Men "återvända hem"-snacket är ju som du påpekar trams. "Where I put my hat is my home." Förutsatt att jag inte jagar bort någon medmänniska för att kunna lägga min hatt där.

Nisse sa...

Det stod väl ganska klart att Omar är whack redan i och med intervjun med Oskorei. Jag menar, han hypar ju Julius Evola.

I en annan av hans artiklar framgår det att han skulle vilja förbjuda homosexuella handlingar. Kul kille.

Björn Nilsson sa...

Konstigt att religiöst folk ofta är så intresserat av sex. Jag hade fått för mig att Mohamed var en yngre kulturkonservativ som det gick att prata med, men med de senaste intervjuerna verkar han på något sätt ha trampat igenom isen. Det är ledsamt. Annars hade han ju kunnat göra mycket för att stödja palestinierna och främjat utvecklande samtal mellan muslimer och andra människor med eller utan religiös tro.

L. O. K. Ejnermark sa...

Jag trodde det var du som började med ordet "kuf" i diskussionen? ;)

Men i alla fall, jag förstår dig att en länkning till Omar ger dålig smak i munnen. Men jag funderar ändock att tvärtom börja länka till honom, även till fascisten Oskorei som gav tipset till den kända svenska fascisten. Inte som länkar till vänner, utan länkar till fiender.

Björn Nilsson sa...

Med tanke på rubriken på min länklista är en länkning i det här fallet kanske inte så bra, om du förstår vad jag menar ... :-|

Hampus Eckerman sa...

Jag tror det känns som man måste placera Omar och Wilhelmsson i samma fack som Magnus Sandelin, Jonathan Leman och Charlotte Wiberg och hela SKMA nu.

Som konspirationsteoretiker med fenomenal förmåga att hitta märkliga samband, historiska anknytningar och annat vilket skapar de mest förbryllande resonemang som är omöjiga att förstå för alla utan samma konspirationstendenser.

Björn Nilsson sa...

Om två saker inträffar samtidigt måste de väl helt enkelt hänga ihop och vara styrda av en tredje dunkel kraft, va? Eftersom den etablerade vetenskapen säger att det är fel måste ju alla förstå att alla etablerade vetenskapsmän är mutade och med i komplotten för att dölja SANNINGEN!

Anonym sa...

Ta och relaxa grabben med lite musik från det TA MIG FAN MYCKET BÄTTRE ÅTTIOTALET utan IPRED och FRA.

NetRunner

Olausson sa...

men gradskillnaden mellan Wilhelmsson och Jinge är besvärande liten. Kom ihåg att Jinge flera gånger lyft fram Wilhelmsson som en själsfrände, med egenplåtad porträttbild kring sommarfikat som mellan två kompisar...

Björn Nilsson sa...

Anonym: åttiotalet, det är väl sånt där nytt skräp? Är det inte sextiotalet som lever för evigt? Från den tiden minns jag i alla fall några låtar!

Olausson: gubbarna har gått åt varsitt håll efter ett tillfälligt möte, som jag uppfattar det. Såväl Wilhelmsson som Mohamed är i en utveckling där de alltmer sugs upp av konstiga ideer (som inte är något stöd till palestinierna utan snarare tvärtom), men Jinge kan ju inte sägas tillhöra kuf-facket.