tisdag 14 april 2009

Jag är inte oroad

Här var det inte fullsatt direkt. Möjligen en församling som kan sammanträda under den stolta devisen "Här fattas visa beslut"

"Lågt intresse för EU-val oroar politiker" meddelar Sveriges Radio. Själv är jag inte särskilt oroad. Snarare ser det uppmuntrande ut när en stor del av befolkningen inte är intresserad av att rösta på skojarna i EU-parlamentet. Vem gillar horder av byråkrater och pratmakare som skall fixa välbetalda födkrokar på vår bekostnad och dessutom totalreglera våra liv om de inte stoppas? Vem gillar rika bönder (läs: godsägare) som snyltar på enorma jordbruksfonder? Vem gillar våra egna politiker som "skyller på EU" när de kommer dragande med något nytt skit som de vet folk inte vill ha?

Nej, jag är inte oroad av lågt valdeltagande. Att folk struntar i att rösta kan snarare ses som en mätare på valmanskårens politiska mognad. Varför skall man öda tid och engagemang på den där smörjan? Låt neofascisterna dra iväg dit om de nu så vill, och ignorera sedan vad de eventuellt beslutar om.

Det här parlamentet har makt och tar beslut som påverkar människors vardag också i Sverige. Därför är det väldigt illa om människor väljer eller känner att de inte vill delta, säger socialdemokraterna partisekreterare. - Men EU-parlamentet har inte mer makt än vad vi tillåter det att ha. De partier som ställer upp till valet men svävar på målet vad det gäller kravet att bryta med EU förtjänar inget stöd, det luktar bedrägeri lång väg, det är lika övertygande som socialdemokraternas republikkrav.

Från Konfliktportalen.se: johan skriver Högerpopulismen på frammarsch, Björn Nilsson skriver Dröm och verklighet i social rörlighet, andread0ria skriver Påven bannar Nietzsche, aik-micke skriver Taktiksnack med Sahlin, Björn Nilsson skriver Draksådd, aik-micke skriver Surf-fynd!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Socialistiska partiet ställer upp med Arbetarinitiativet i EU-valet, är väl tveksam till om de kommer fylla någon funktion men jag ser hellre att ett socialistiskt parti tar emot partiunderstödspengar än en hop förintelseförnekare.


http://arbetarinitiativet.se/

Göran Persson tillsatte den första demokratiministern 1997, Britta Lejon. Sedan dess har vi haft ett par andra demokratiministrar utan att de lyckats med uppgiften att utveckla den svenska demokratin i någon befrämjande riktning. Tanken är väl att demokratin skall byggas ifrån ovan, likt oscarianska ämbetsmän som såg sig som en del av staten skall den demokratiska staten byggas av dess tjänare. Då är det bara för regeringen att upplösa folket och välja om dem på nytt när de inte får som de vill (skall vi gå tillbaka till 1800-talets samhällsförhållanden som tycks vara den rådande ideologin bör vi i konsekvensens namn även återuppliva Boströms gamla idéer).


Hittade f.ö. en bloggpost om att det inte är sådär stora skillnader mellan höger och vänster-partierna längre med exempel ur maktens korridorer, dvs en socialdemokratisk arbetarkommun:
http://tackforingenting.blogspot.com/

Björn Nilsson sa...

Kryptonassarna är väl numera "israelvänner" och ligger förmodligen lågt med förnekanden av Förintelsen. De övar de gamla taktena på muslimer i stället.

Ett tag försökte kryptonassarna ta sig in via kyrkofullmäktige av alla jäkla ställen. Lätt att bli invald eftersom få röstar i det valet. Å andra sidan bryr sig ingen om vad kyrkofullmäktige säger, och det kan man väl applicera på EU-parlamentet också.

Anonym sa...

EU valet ar endast for att valja in politrucker. Anmäl
De kandidater som finns I EU-valet har alla blivit utvalda av politrucker inom respektive parti och for de flesta ar det enbart en valavlonad dronartillvaro som lockar. De Lo arbetare som blivit av med hundra miljoner som utbetalts som fantasiersattning for en direktor kan visa sitt missnoje genom att ej rosta pa de politrucker som finns pa de valbara platserna. Socialdemokraternas lista toppas av Marita Ulvskog som ar aktiv EU motstandare och som endast har for avsikt att obstruera arbetet dar. Hon har enbart fatt platsen som ren forsorjning. Lon 145 000 kronor efter skatt och fantasipension. DU betalar. Vem har ringaste intresse att se till sa at hon kommer till Brussel? Rosta i stallet pa nagon som gor nagot eller stanna pa sofflocket. Det finns 650 delegater och inga dierkt partiskiljande fragor. I 590 omrostningar forra aret rostade Socialdemokrater och Moderater lika i 95 % av fallen sa att rosta partipolitiskt I EU valet ar meningslost. Det ar bara politruckerna som vill att du rostar for att hjalpa till med forsorjning av deras gelikar..

Jan Wiklund sa...

Tyvärr bryr sig många viktiga instanser om vad EU beslutar om. Inte minst alla svenska myndigheter, som bryr sig mer om detta än om sunt förnuft - tyvärr.

Samma logik som din har sedan länge tillämpats i USA, med påföljd att knäppgökar har kunnat ha ett orimligt stort inflytande, till skada både för USA och för hela världen.

Så det är nog bäst att försöka se till att få in folk som kan minimera skadan. Annars får vi betala ett mycket högt pris.

Björn Nilsson sa...

Om ingen röstar och alla struntar i besluten är parlamentet stendött. Om svenska myndigheter får klart för sig att de mest kommer att få skit när de lyder EU-påbud kanske det blir en annan ordning.

Jan Wiklund sa...

Ett parlament klarar sig utmärkt med 20-30 procent röstande.

Däremot tvivlar jag på att ett sånt parlament kommer att fatta vettiga beslut.

Röststrejk är alltså inget effektivt politiskt handlande. Inte ens så effektivt som att proteströsta på arbetarinitiativet.

Björn Nilsson sa...

Jag har svårt att se något vettigt alternativ att rösta på.