fredag 17 april 2009

Det gäller Palestina, inte bloggare i Sverige


I debatten på Mohamed Omars blogg stod jag mer på Carina Rydbergs sida men jag har kritiska synpunkter också.

Just det, att det är Palestina det handlar om ...

... är viktigt att tänka på när desinformationskampanjerna är igång. Palestinierna är under ockupanternas järnhäl, och detta vare sig de gör motstånd eller inte. Det är viktigt att ha detta klart för sig när debatten går vidare om Mohamed Omars eländiga intervju med Lars Wilhemson. Den må vara dålig och vidöppen för kritik, men jämfört med en fosforbomb ...?

Carina Rydberg har skrivit en artikel i Dagens Nyheter som drar iväg ännu längre bort från Palestina även om det kanske inte är så hon tänker det sig och det kan vara en reaktion på Mohameds virrigheter. Det må så vara att Mohamed har olämpliga synpunkter på Förintelsen, Darfur, Kampuchea och annat, men varför inte jaga honom tillbaka mot Palestina och koncentrera sig på det? Det är ju ett bra sätt att bemöta desinformatörerna. Jag försökte med det flera gånger under debatten om Wilhelmson-intervjun, men mötte inte någon större föreståelse. Bloggen invaderades i stället av Förintelseförnekare (kryptonassar gissar jag) och de har ju andra intressen än palestiniernas lidanden. Och MO själv verkade inte vara särskilt intresserad. Jag antar att det också var fritt fram för israellobbyn att gå in och skriva på Mohameds blogg - kanske de gjorde det också.

Kommentar till Rydbergs artikel finns hos Loke och hos Svensson. Samt hos mig, förutom mina kommentare på Mohameds blogg. Det finns säkert fler, men jag har bara koll på ett fåtal bloggar. Men det är inte bloggare i Sverige som är huvudsaken, hur uppfyllda av sufisk berusning de än må vara.

Jaha, måste jag upprepa detta igen? Huvudsaken är P-A-L-E-S-T-I-N-A!


Från Konfliktportalen.se: jesper skriver Bilda partier, inte arbetarklassen, tusenpekpinnar skriver Det roliga med bloggar…, Krastavac skriver Arbetarklassen supercalifragilisticexpialidocious, Kristoffer Ejnermark skriver Enskilda kufar inte representativa för bloggosfären, H Palm skriver Bo I. Cavefors: Expressen, Ternström och den urartade konsten., Björn Nilsson skriver En ny frihet i EU - smittspridning?

12 kommentarer:

Sixten sa...

Käre Björn brummare!
Jag brukar instämma i vad du skriver. Men inte nu om Carina Rydberg och Muhammed Omar. Tycker att du gått vilse. För mycket känslor och inte ditt vanliga förnuftsresonemang.
Återkommer mer i själva frågorna.

Björn Nilsson sa...

Det går bra imorgon.Då är jag borta hela dan.

Sixten Andréasson sa...

Ja, det gäller palestinierna. De är i ett fruktansvärt underläge gentemot den sionistiska ockupationsmakten. När vi stödjer palestinierna bör det ske på deras egna villkor.
Anser, att det innebär att vi tar klar ställning för Hamas, som fått majoritet i ett demokratiskt val och som försvarar innevånarna i Gaza.
Det är fel att de ska terrorstämplas och bojkottas av EU.
(Jag kan se ett skäl att delta i EU-valet m- , om det finns en kandidat, som tänker kräva slut på bojkotten!).
Stödet till Hamas får inte inskränkas på grund av de har viss religiös uppfattning. Deras bundsförvanter Hizbollah, Iran , Muhammed Omar, Israel Shamir och Lasse Wilhelmsson är också våra bundsförvanter. LW: gör stor nytta i den antisionistiska kampen och hans nu utvecklade konspiratoriska idéer bör avvisas med sakskäl och på ett vänskapligt sätt.
Liksom förnekare av nazisternas judeutrotningar kan och bör överbevisas sakligt.
Vi vill väl inte ha förbud och straff som på kontinenten? Yttrandefriheten måste gälla för sådant vi inte håller med om.
Ja, Omar har låtit sin blogg svämma över och inte ingripit mot dumheter och osakligheter. Den blivande ständige sekreteraren i Sv. Akademien Peter Englund har i sin blogg smädat Mattias Gardell på det grövsta och sen inte heller ingripit mot den störtflod av skrämmande inlägg som följt utan bara till sist stängt av. (Efter 231 inlägg!)

Björn Nilsson sa...

Vi är väl ense om det mesta, men när det gäller MO och i synnerhet LW har jag svårt att hänga med. Vad har palestinierna gjort för ont för att behöva ha den sortens flummiga kompisar?

Sixten sa...

Trodde väl det - att vi är överens om det mesta.. Tänkte sen på hur man kan stödja palestiniernas sak. Delta i manifestationer som i Malmö och seminariet i Karlskrona igår och då vara hård och bestämd mot AFA och trotskister, Bojkotta produkter från Israel – inte bara frukt och grönsaker. Följa brittiska akademikers exempel. Inget idrottsutbyte med Israel – stödja Gothia Cup i Göteborg. Skicka pengar till barnen i Gaza. Ship to Gaza. Bert i Skaras idé att utesluta Israel från European Song Contest mm. Alltså upprepa den gamla bojkotten mot apartheidstaten Sydafrika!
Men viktigt också att avslöja de sionistiska myterna och lögnerna. Israel tror att vi redan börjat glömma deras massaker i Gaza – läs www.kotka.wordpress.com om detta.
Har själv läst Ilan Pappe: Den etniska rensningen av Palestina och Israel Shamirs Blommor i Galiléen (förbjuden i Frankrike).
Men också bra att ta del av LW:s, Shamirs och andras berättelser om sionisternas lögnaktiga historier om ett judiskt folk, som fördrivits från Palestina för 2 000 år sen och i vår tid ska ha rätt att återvända dit.
Däremot är det väl inte en uppgift för palestiniernas vänner att fördöma, ja till och med gå före i fördömandet av skribenter som är misshagliga för staten Israel och deras högljudda supportrar? Vad tjänade Ohly på att göra så? Inte ett dugg, tvärtom går uslingarna till ytterligare angrepp. Bäst är att stå fast och inte bli rädd för antisemitstämpeln..
Att som skett ställa LW utanför bloggosfären, är det inte en början till att förneka yttrandefrihet för vissa och i förlängningen underlätta för införandet av samma lagstiftning som på kontinenten? Alltså att man kan få fängelse för att hävda en avvikande uppfattning – idag beträffande nazisternas judeutrotningar, i morgon för …?

Björn Nilsson sa...

Jag har bara haft någon sporadisk kontakt med israellobbyn men upptäckte att MO inte sågs som negativ ur deras synpunkt - med andra ord har han klart skadliga sidor. Hur de ser på LW kan man räkna ut. Sådana som han fungerar som provokatörer.

Sixten sa...

Jag hänvisade till seminariet i Karlskrona, när det gällde stöd till palestinierna. Nu finns ett litet reportage i www.fib.se under kommentarer. Det är från Blekingetidningen Sydöstran.

Inga-Lina sa...

Jag tror knappast att Mohamed Omars stolligheter tjänar palestiniernas sak. De enda som kan ha glädje av hans så kallade radikalisering är SD. Lite tråkigt att Omar får bre ut sig i medierna, men vi lever i en missbrukarkultur där provokationer tar fokus från sakfrågorna.

Björn Nilsson sa...

Jag undrar om normala muslimska lärde utan vidare sväljer MO:s tolkningar av islam.

Hans senaste bloggposter är långt bortom Palestina, så jag undrar om han släppt ärendet, eller sitter och funderar på hur i helsike han skall få ihop ett vettigt svar till dem som frågar vad i helsike han håller på med?

Anonym sa...

Vilket oseriöst inlägg på debatten Omar versus Rydberg. Den handlar för det första inte om Palestina. Hur kan du överhuvudtaget göra den kopplingen? Men islamister är väl något som tilltalar er vänsterpartister? Det går ju tydligen bra att vara ute i demonstrationstågen med Hamasanhängare. Att Hamas sedan skjuter ihjäl palestiner som samarbetat med israel eller torterar dem i de hamaskontrollerade områdena förbigås med tystnad i vänsterbloggarna. Men ni kanske sympatiserar med sånt agerande?

Björn Nilsson sa...

En riktigt falsk lögnhals det där!

Björn Nilsson sa...

Lögnhalsen från Norsborg försökte ta sig in hit och gnälla igen. Som framgår av bloggen är jag inte vänsterpartist, jag har inte ägnat mig åt oförbehållsamt stöd till någon organisation i eller omkring Palestina, och jag deltog dessutom i den ökända debatten på Omars blogg där jag försökte slå mot kryptonassarna som gjorde sig breda där och i stället hålla kvar disussionen vid Palestina som är kärnfrågan. Varken kryptonassarna eller figuren i Norsborg verkar uppskatta det, men summan av det hela blir att de hamnar på samma sida.