tisdag 7 april 2009

Vårtecken? Symboliskt?


Denna svarta skogssnigel mötte jag vid Ågesta i morse. Det är ju ett vårtecken när sniglarna kommer ut, men den här stackaren har fått för sig att krypa omkring på ett hårt underlag som borde ge skavsår på magen. Hoppas den klarade sig.

Fort går det ju inte heller - kanske man kan se denna snigelfart som en symbol för hur snabbt arbetarrörelseidkarbyråkraterna i SAP och LO fattar vart landet är på väg.

Wanja Lundby-Wedin är "räddad", men innebär det att "rörelsen" är räddad? Hur mycket av den finns kvar numera? Några fackförbund hade bestämt sig för att byta ut Wanja men ändrade sig efter ett åtta timmars möte. Man kan ju undra vilka påtryckningar som skedde bakom kulisserna.

De mer klartänkta fackledarna måste förstå att det går åt helsicke med byråkratfasonerna, men de är så isolerade från sina egna medlemmar (så fattar jag det i alla fall) att de inte kan gå ut till dem och ropa på stöd. Annars antar jag att om någon förbundsordförande satte hårt mot hårt och mobiliserade medlemmarna för att rensa upp i byråkratträsket skulle det bli en kedjereaktion genom hela fackföreningsrörelsen. Men även de ordföranden som var oppositionella kanske anar att de också kan åka ut om medlemmarna börjar röra på sig? Och då är det lika bra att sitta lugnt i båten och hoppas på ett underverk!

Inga kommentarer: