måndag 21 april 2014

Av vem?Jag gick förbi den här minnesbysten med vidhängande förklarande text i förra veckan. Med tanke på motivet står den på rätt plats: Folke Bernadottes väg på Djurgården.

Notera det handtextade tillägget "AV VEM?" på plaketten. I och för sig är det inget problem med det, vi vet att Bernadotte mördades av sionistiska terrorister i Jerusalem 1948. Hade de ansvariga verkligen fått svara för det hade saken kunnat läggas till handlingarna, men så skedde inte.

Vad värre är: minns jag rätt förekom det försök för en del år sedan att kasta tvivel över Bernadottes expeditioner för att rädda folk i slutet av andra världskriget. "Fel" människor räddades (utgångspunkten var förhandlingar om att få ut skandinaver från de tyska lägren, sedan plockade man ut så många det gick oavsett vad de var), "tyskvänlighet" (jo, de tyska inslagen i svenska kungahuset var betydande, men det betyder ju inte att de var nazister), etc. Den där kritiken handlade om att dra ner Bernadotte i skiten. Att människor räddades var oväsentligt. Sionisterna i Palestina behandlade honom som ett hot som skulle röjas undan, och den sortens människor är ännu i farten.

2 kommentarer:

martin sa...

Undrar om inte fokus på individer och försöka måla nazist på dem är för att vända blickarna från vad Sverige var under krigsåren.

Vi avskaffade i praktiken demokratin, vi skapade koncentrationsläger. I grunden ombildade man från politikerhåll, Sverige till en nation som skulle passa perfekt in i Hitlers organisation.

Folk bekymrar sig om vem som var och inte var nazist i Sverige under den tiden. Men att hela riksdagen i sitt praktiska handlande var det, det skall vi glömma.

Björn Nilsson sa...

Nja, jag undrar om det inte i just fallet Bernadotte handlar om att få bort fokus från den insats som Röda korset gjorde i slutet av kriget, där en massa människor räddades. På det sättet kan man få bort fokus från att det var en människoräddare (av judar, bland annat) som mördades just av judiska terrorister några år senare. Om man kan påvisa att Bernadottemissionen bara var skräp så spelar det väl ingen roll om karln sköts ihjäl? Och var han inte nassevänlig etc etc tissel tassel bakdanteri ...