onsdag 31 oktober 2007

Dags för spända anletsdrag?

Stockholmsbörsen befinner sig på randen till en riktigt prekär situation skriver någon analytikerpajsare i Dagens Industri. Tja, när är situationen inte prekär? Börsen är en spelhåla. Någon vinner, många gör det inte - särskilt inte när förtroendet för systemet som börsen vilar på sviktar, vilket det gör ibland. Som nu exempelvis.

På bilden nedan kan man se en lämplig förebild för spänt anledsdrag att visa upp av en före detta glad spekulant: prislappen på aktieportfölj sjunker samtidigt som dyrare lån och fallande bostadspriser gör att fina bostadsrätten i Stockholms inre innerstad blir svårare att ha kvar och kanske måste avyttras till förlust.

För ögonblicket minns jag inte om det här märket är från Kongo (Brazzaville) eller Kongo (Kinshasa). En ful firre är det i alla fall. Caulolepis longidens är det vetenskapliga namnet. Undrar om inte longidens betyder lång tand? Hur som helst: framtidens politik kan hänga en hel del på hur den här sortens långtandade spekulantliberaler tänker sig att agera. Vilka slutsatser kommer de att dra? - När du ser en gynnare på gatan med den här minen - var observant, man vet inte om han kommer att bli våldsam!

Inga kommentarer: