tisdag 29 december 2009

Statistik

Jag håller inte så noga reda på detaljerna i bloggen vad det gäller statistik, men tydligen finns det andra som gör det var det gäller statistik. Följande siffror hittade jag här.


1,5 blogginlägg per dag 10.6 per vecka i genomsnitt1,6 länkar per inläggi genomsnitt2729 tecken per inläggi genomsnitt


Med ett och ett halvt blogginlägg per dag måste jag räknas som latmask jämfört med veritabla bloggmaskiner som Jinge eller Svensson.

Den lilla mängden länkar per inlägg är ganska intressant. En del verkar nästan gödsla med den varan men jag vill ofta ta det lugnare. Det är ju faktiskt så att länkarna kan jämföras med fotnoter i en bok eller artikel. En del människor tror kanske att en fotnot är ett kvalitetstecken, "det här måste ju stämma eftersom det finns en not". Men jag tror att mången garvad forskare skulle hålla med mig om att en not inte är mer än en not, den är i sig ingen kvalitetsgaranti, bevisar i sig ingenting, och i vissa lägen kanske mängder av noter kan vara ett varningstecken - särskilt om det är länkar till ställen som verkar skumma.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Det gäller förstås att komma med i något eller några citatindexklubbar :-).

Björn Nilsson sa...

va' fasen är en citationsindexklubb? Jag ser att det kommer en del besökare som har varit hos dig först, hos Jinge, Svensson och ytterligare några nätbekanta, och det räcker för mig tror jag.