söndag 27 december 2009

Gaza - ett år - blockaden fortsätter - demonstration
Det var ett år senast: söndagen den 28 december och demonstration på Sergels torg mot det som snarare borde kalla Gazamassakern än Gazakriget. Demonstrationen som ikväll i vinterkylan traskade iväg från Medborgarplatsen var nog inte större än mötet då - jag hörde någon säga 110-115 personer nu. Men i bakgrunden finns ju en betydligt större opinion.

Hur länge skall det fega gullandet med de israeliska fosfor- och splitterbombarna fortsätta? Hur länge skall blockaden av Gaza fortsätta, hur länge de dagliga trakasserierna fortsätta av folk vars enda brott är att de är - palestinier? Hur länge kan denna rasistpolitik få fortsätta, och hur länge skall den ursäktas med att det är ju "mellanösterns enda demokrati" som driver den? Finns det någon fin princip som "israelvännerna" inte har trampat under fötterna vid det här laget för att ursäkta vad Israel håller på med?

2 kommentarer:

torberg sa...

Men det var en fin stämning i den lilla demon, jag var med. Och konserten och talen i Immanuelskyrkan efteråt var en stark upplevelse. Ca 50 000 spänn kom in till Ship to Gaza där, sas det. Vilket inte hindrar att ALLA bidrar med pengar till den båtens resa över Europas vatten för att komma med förnödenheter till Gaza och bryta blockaden.

Björn Nilsson sa...

Jo, jag hängde med till Kungsan, och stämningen var det inget fel på. Det är det andra som känns så fel ...