onsdag 30 december 2009

Lite om satir, gyckel, Gud- och Jesus-robotar


Vill bara göra lite stillsam reklam för en stillsam liten serie som finns på Aftonlövets ledaravdelningen: Robert Nybergs "Vilgot på arbetslinjen". Man behöver ju inte ta till några stora åthävor för att gyckla med dagens samhälle, det räcker med att helt lugnt avbilda eländet.

Ibland går verklighetens samhälle långt över gycklets gränser. Som när Försäkringskassan utdelar en snyting (bildligt talat) till en mor som just mist ett litet barn. Hon skulle ha begivit sig till Arbetsförmedlingen dagen efter, och hör sen! Leve marschen ut ur dalt- och pjåsksamhället! I Alliansens Sverige skall man nog akta sig för att alltför mycket hedra sin fader, moder, barn eller andra oväsentliga personer. Det finns bara en Gud, känd i äldre heliga skrifter som Mammon. Eller Pluto hos romarna: rikedomens och underjordens gud! Kanske också undergångens gud?

Vad kan man göra i den situationen? Stämma upp en bön till Gud om bättre tider i alla fall? Nu tror ju en del människor att Gud och Jesus inte finns, men på denna sida har vi motbevis:


Listiga japaner har konstruerat en Gud-Jesus-robot som lyssnar till böner och kan svara på dem!

På en bergvägg vid någon väg syntes en förbättrad version av satsen "Gud hör bön". Den hade modifierats till "Gud hör bönder". Klurigt det också.

Inga kommentarer: