onsdag 2 december 2009

Nyfascist på klimatkonferensen

De läskiga figurerna i British National Party har jag nämnt tidigare på bloggen, bland annat här. De är den där smarta sorten som vänder kappan efter vinden. Inte är de så jäkla dumma att de kör med judarna som dödsfiende, det är inte inne längre. I stället hyllar de Israel och satsar på islamofobi. De vill vinna röster genom att hetsa mot invandrare i största allmänhet och gå emot kriget i Afghanistan (de tycker nog inte om afghaner heller, men kriget råkar vara impopulärt i Storbritannien). Så uselt och nedgånget som brittiska Labourpartiet är, och så meningslösa som grupper till vänster om Labour är, har BNP stora möjligheter att dra till sig mängder av missnöjda arbetare.

Deras ledare heter Nick Griffith och valdes in i EU-parlamentet nyligen. Och där har han hamnat i ett klimatutskott och skall tala på klimatkonferensen i Köpenhamn. I Miljöaktuellt kallas han "extrem klimatskeptiker".

I ett tal i parlamentet förra veckan anklagade Nick Griffin klimatforskare för att manipulera statistik och för att hitta på nya dödliga ideologier. Nu kommer han att bli en av 15 utvalda EU-parlamentariker som får tillfälle att tala direkt till delegaterna på mötet.


Den här bilden finns på Kildén & Åsman-bloggen. Där kan man läsa mer om BNP i detta inlägg. Det är absurt, men Griffith försöker sälja sig som en ny Winston Churchill. Tja, var inte Churchill rasist också? Richard Seymours blogg med det pampiga namnet Lenin¨s Tomb skriver ofta om BNP.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Ja, det där är ju också en annan väg än föregångaren vandrade. Han var ju mycket för renhet och miljö och sånt, Blut und Boden!

Björn Nilsson sa...

Der Führer hade nog inte gillat sina urartade efterföljare! Entartendes Faschismus!