söndag 18 augusti 2013

Beröringsskräck. Ligister

Ett argument som dykt upp vad det gäller idiotprojekt som NATO och EU är 'beröringsskräck'. Om man som hederlig svensk inte vill gå med i NATO, EU, EMU, så har man 'beröringsskräck'.

Tänk er det snälla och välartade barnet som möter några ligister och ligapojkar (eller dito flickor, det skall ju vara jämställt numera!).

Ligisterna och ligapojkarna/flickorna: Nu ska du göra nåt dumt! (Snatta, panga fönster, stjäla cykel, trakassera åldring ... vad som helst.)

Det snälla barnet: Nej, det vill jag inte.

Ligisterna och ligapojkarna/flickorna: Va, tööööööörs du inte, e du feeeeeg va?

Alltså, ett urgammalt knep för att få människor att begå dumheter. Vem vill vara feg och hånas för det?

I det moderna Sverige uttrycks detta som: Va, har du beröööööööringsskräck! Men det är likförbaskat ligisterna och ligapojkarna/flickorna  som står för hånet och falskheten. Även om de nu växt upp och blivit ledarskribenter i liberala blaskor eller andra onödiga sysslor! Ohederliga svenskar är de lik förbaskat!


6 kommentarer:

Simsalablunder sa...

Lustigt att just de gafflar om beröringsskräck. De har ju aktivt odlat den i år och in, fast då i allt de tyckts kunna utläsa minsta vänsterspökande.

Björn Nilsson sa...

Fobier kan som bekant riktas mot väldigt olika företeelser.

martin sa...

Men varför skulle Världens liberalaste land gå med i nått jävla kollektiv?! Är de kommunister?

Björn Nilsson sa...

Motsägelserna i det liberala tänkandet kan vara intressant att utforska! Friheten tycks vara maximal där EU, euro och IMF dikterar vad som gäller och gemene man bara har att anpassa sig - om man får tro vissa liberaler!

martin sa...

Den "frihet" de verkligen söker är frihet från sin egen rädsla från omgivningen. Därför blir det märkligt, det blir motsägelsefullt, säg social kontroll till dem och de skriker kommunism, men vilka är det först som idkar social kontroll?

Björn Nilsson sa...

Nu minns jag det gamla slagordet "att vara liberal är att vara kluven".