fredag 9 augusti 2013

Avveckling av en demokrati?

Som bekant är USAmerikanerna så stolta så det är inte riktigt klokt över sin konstitution. Den är ju perfekt (vilket gör att man undrar varför det kommer tillägg till den då och då) och försvaras i alla väder. Eller ...? Här är ett meddelande från en epost-firma i USA som stängt verksamheten, men som inte får tala om varför. Hittade nedanstående på Juan Coles blogg; han gör jämförelser med försöken att tysta kritik som utövades exempelvis av franske kungen på 1700-talet. DN om samma sak.

Vi kan nog utgå från att om inte starka krafter kommer i rörelse så är det mesta av demokratin i USA likviderad snart. Den har väl aldrig varit idealisk, ofta rejält solkig, men under senare år har de icke-idealiska sidorna växt till sig med förskräckande kraft. När jag var ung var negrerna (som man sade då) utestängda från valen på många håll, och nu verkar samma process mot icke-vita och fattiga vara på gång igen. Yttrandefriheten inskränks och även fredliga protester får räkna med våldsamma polisangrepp. Hela befolkningen ses som potentiella förbrytare som måste övervakas med alla medel. Det ser illa ut.

Notera varningen i texten för att ha med USAmerikanska företag att göra! Oj oj oj, vad skall alla amerikafantaster hitta på då?

lavabit

4 kommentarer:

martin sa...

Amerika-kramarna är tack och lov ganska tysta numera. De var annars ganska irriterande med sina ofta långrandiga och invecklade apologetiska texter, en märklig samling är de(eller var de?), maken till aggressiv och fanatisk lojalitet fick man leta efter. Har inte ens sett Sovjetkramare vara lika envisa med att surfa nätet runt och skriva långa texter om varför Sovjet var en utopi.

Björn Nilsson sa...

A-kramarna ser ibland ut som en förstärkt spegelbild av de S-kramare de angriper.

Jan WIklund sa...

Antagligen är de jagsvaga personer som behöver en pappa att hålla i handen. Och då duger ju inte det avsomnade Sovjet längre. Så det får blir USA.

Björn Nilsson sa...

Men notera att "Vlad the Hammer" Putin kommer starkt! Det kanske kan få en och annan att tänka om (igen)?