torsdag 15 augusti 2013

Vem phan är Kajsa?


Kajsas varning till ryske presidenten
När du ser bilder i tidningar så observera att de ibland ingår i den dolda propaganda-strömmen. Hur kan det vara dolt när det är en bild, kanske någon undrar. Jo, helt enkelt vad det är för bild som visas och vilka tankar bilden antas ge hos betraktaren. I stället för att skriva något rakt ut, en text som läsaren kan tänkas ha synpunkter på, smygs ett visuellt budskap fram. Samma metod som bildreklam jobbar med.

För några dagar sedan hade såväl Aftonlövet som Dagens Dumheter hopkopplade bilder av Obama och Putin: den förstnämnde glad och skrattande, den andre sur och dolsk. Egentligen borde det vara tvärtom, för det är verkligen inte Obama som har flytet nu och lär inte få det framöver heller. Att Obama surar och åker till Stockholm är verkligen inte något som bekymrar president Putin. (Det bekymrar mig som stockholmare.)

Och på bilderna ovan ... ja, det rimliga vore antingen en gapskrattande Putin, alternativt en som ser roat förvånad ut och frågar: "Vem phan är Kajsa?" Inte en reserverad, bekymrad, kanske till och med lite skrämd herre i övre medelåldern som backar för en så kallad tjej. "Vlad the Hammer" skrämmer man inte så lätt.

Inga kommentarer: