torsdag 8 augusti 2013

Recension av Twitter-Calle

Via ett tips på Pirat-Anna Trobergs blogg hittade jag en artikel som diskuterar Carl Bildts twittrande och där man bland annat kan läsa:

Den formulering som bäst beskriver mitt intryck av hans twitterflöde är filmtiteln Eternal sunshine of the spotless mind. Bildt flyger alltid ovanför molnen, i det torra intellektets eviga solsken. Att läsa hans tweets är som att titta in i utrikesministerversionen av ett sådant spotless mind: det är som om hans skalle var täckt av teflon på insidan likaväl som på utsidan. Orepad, möjligen oanvänd; det är inte helt lätt att avgöra. Och ett par gånger om dagen känner detta repfria intellekt ett behov av att meddela sig med världen.

Det var väl fyndigt uttryckt!? "Orepad, möjligen oanvänd ..."

7 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Det är inget att tveka om, det som gäller är oanvänd!
Hur lätt som helst att avgöra.

Björn Nilsson sa...

Då kanske skallen kan säljas "i skick som ny"!

Jan Wiklund sa...

Det är väl självklart att den svenska utrikesministerns huvud är oanvänt. Det är ju andra som bestämmer utrikespolitiken, främst EU-kommissionen.

Anonym sa...

Ja, det var fyndigt sagt! Hurra för det!
Och en annan sak:
KARMASTUDIO. Vad det handlar om kan du se här: http://skvitts.wordpress.com/2013/08/07/gamla-aftonbladet-bloggare-2/

Det är ju nytt och man vet aldrig vad det kan bli av det, men ambitionen tycks vara att man som bloggare också ska kunna ha en bra kontakt med andra som bloggar på samma site, som det var på AFTONBLADETs blogg.

Hoppas du dyker upp där.

Och så ska jag slå ett slag för detta på min blogg.

/Skvitt

Björn Nilsson sa...

Teflon-Calle
med sin teflon-skalle,
han e' ding i palle' .

Ursäkta, dåligt stockholmsrim där, men så låter det när amatörpoeter är i farten.

Tack för inbjudan. Idag blir det visst mycket bloggat, men jag tar en dag i taget. Så jag vet inte om jag har lust att knyta upp mig i någon större gemenskap. Vi får se.

Simsalablunder sa...

Bildts fantastiska förmåga att lägga allt krut på form istället för innehåll uppskattas av många utan att de vet varför.

Björn Nilsson sa...

Ja, det är en del som tror att han har intellektuellt djup ... var det nu kan finnas någonstans. Men vad det gäller en del frågor som handlar om Mellersta Östern är han faktiskt inte helt under isen. Undrar om han företräder någon fraktion i USA som vill dra ner jänkarnas engagemang i området, eller om han vågar tänka själv?