måndag 23 december 2013

Julhälsningar och rundsnack


Skall vi ta detta som en 'socialrealistisk julhälsning'? Trots det borgerliga samhällets förfall och förfulning kan ett gladare och rödare budskap understundom tränga sig fram (med lite hjälp av ett bildbehandlingsprogram).

Om någon väntat sig 'påplatsen-synpunkter' och bilder av mig från gårdagens manifestation i Kärrtorp så är väntan förgäves. Jag var inte där. Anade att det skulle bli ruskigt mycket folk, och ruskigt mycket folk är jobbigt. Jämför Västerlånggatan eller nedre Drottninggatan i värsta högsäsong. Man känner sig andligen nedtrampad och blir det nästan i verkligheten också. Var med på den största demonstrationen mot Gaza-kriget, och Sergels torg var så packat med folk att det kändes otäckt. Jag gör dock tummen upp för alla som var med i Kärrtorp. Kampen lär dock fortsätta. Misstänker att en del nassar snarast känner sig uppmuntrade av den här uppmärksamheten, i egenskap av del lilla bittra minoriteten som verkligen förstår hur det förhåller sig med Sverige. Vi får se. De skall väl supa skallen av sig under julen först innan nya planer dras upp.

Bloggen har nu varit öppen för kommentarer (med ett undantag) under en vecka och jag tycker det fungerat bra, så det får fortsätta så länge det går bra. Undantaget är de rackare som inte kan bevisa att de inte är robotar men som skickar reklampost till urgamla blogginlägg. Jag vill inte ha skräpkommentarer på diverse konstiga språk på bloggen, och nu har jag sluppit rensning av sådana. Inget skräp i inkorgen längre. Däremot hoppas jag på fler bra kommentarer från riktiga människor. I värsta fall får ni påpeka om jag skriver något fel, om det mot förmodan skulle inträffa någon gång.

Ja, nu blir det inget skrivet på några dagar. Datorn får vila under helgen. Alla läsare tillönskas budskapet enligt tavlan ovan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Björnbrum!
Får passa på och gratulera till en
intressant blogg av en vänsterkille
med något så ovanligt som humor.
Det är man ju inte bortskämd med.
Apropå Björnbrum, jag bor vid
Ramberget i Göteborg om det kan
uppmuntra.
Om jag skall framföra något minus
på brummandet så blir det en väl
hög och fin abstraktionsnivå på
inläggen ibland.
Alla hästar är ju inte hemma alltid.
Orkar du med lite filosofi före
jultomten så rekommenderar ja
senaste P1:s Filosofiska rummet
om "prekariatet".

God Jul önskar
Tommy Sjöberg

Björn Nilsson sa...

Tack detsamma. Humorn kanske kan ses som ett försvar mot ett galet samhälle?

Kanske får satsa på fler humorfria inlägg om Kants filosofi framöver, bara jag kommer igen 'Kritiken av det rena förnuftet'. Men det lär inte bli i år ... och nu stänger jag av datorn och ägnar mig åt julen ett par dagar!