fredag 13 december 2013

Sen polett trillar in

Poletten trillar in ...

... president Bashar al-Assads ursprungliga bild av kriget, att regimen och regionen hotas av extrema terrorister, numera är en bild som till stor del också delas av EU, USA och omvärlden.

... fast det ju är ganska sent. Rubriken är nästan komisk: Assad segrare i propagandakriget. Det typiska har ju varit att den syriska regeringen har varit i permanent underläge vad det gäller propaganda, och rimliga åsikter och uppgifter om kriget har haft svårt att tränga igenom. Detta borde medföra en hel del självrannsakan i media, men jag undrar om det kommer någon sådan eller om man bara låtsas som inget hänt?

Snön faller över de syriska bergen, inte bara bomber, folk har det mycket svårt, och det är sannerligen inte nödvändigt. Stödet till de extrema terroristerna fortsätter med högsta sannolikhet att fortsätta från diktaturerna på Arabiska halvön.

3 kommentarer:

Pierre Gilly sa...

Utvecklingen i Libyen har kanske hjälpt USA att ompröva läget. Fast väst brukar göra om samma misstag runt om i världen.

Jan Wiklund sa...

Världen styrs av postmodernister, vad som är verkligt spelar ingen roll, det enda som gäller är diskursen.

Å andra sidan skrev Orwell om detta redan på 30-talet.

Lasse Strömberg sa...

Om detta vet jag vad som kommer att hända, nämligen att man låtsas som om inget hänt. Möjligtvis kan det bli några noteringar i notisform.