måndag 3 december 2012

Ingen propaganda för socialismen?

Det här får bli näst sista inlägget (tror jag) som har som inspiration broschyren vars framsida ser ut så här:

Senast föregående inlägg här 


En märklig sak i broschyren är påståendet att KP:s ledning tagit beslut om att inte propagera för socialism i Proletären. Och det kanske är så. Det skulle passa in i bilden av KP som på väg att bli ett allmänvänster-parti med inte mer än reformistiska ambitioner.

Själv har jag vid några tillfällen från denna blogg-plattform försökt hävda att den tekniska utvecklingen  ger oss allt starkare möjligheter att byta samhällssystem (se den här bloggposten), men har vi sett något sådant i Proletären? - Jag minns bara att det för bortåt ett årtionde sedan var en kille som fick skriva på baksidan av tidningen och där med hjälp av hänvisningar till McDonalds datasystem ville påvisa att socialismen är möjlig. Jag tyckte det var bra och intressant, men någon uppföljning har vi inte sett.

Kan det vara så att man anser att det är hopplöst att göra propaganda för en av grundbultarna i den politiska teori som grundlades av Marx och Engels, och att det är en uppgivenhet som delas av större delen av de filurer som kallar sig vänster? - I Aftonlövet uppmanade Katrine Kielos häromdagen det gamla arbetarpartiet att förstå att det är en ny våg på gång i den industriella revolutionen, och att den kommer att få återverkningar som svenska politiker inte verkar vara beredda på. Hur många ropande röster i öknen behövs innan det blir till en samlad stämma som hörs?

Inga kommentarer: