tisdag 24 september 2013

Är det hon som är den ensamme fuskaren?

Jag gjorde ett klipp från Sveriges Radios hemsida ...


... som också hade en nät-enkät med frågan Har du fuskat med ekonomiska bidrag eller ersättningar?  Av 18 svar så var 17 nekande, men det fanns en som verkligen påstod sig ha ägnat sig åt bedrägeri. (Det är bedrägeri det handlar om, inte fusk.) Vem kan denne ende fifflare vara? Kanske damen på bilden uppe till vänster?

Herrn till höger om henne säger följande:

– Jag är egentligen inte förvånad över det här. Vi har sett ett mönster ganska länge med den här regeringen, också med den förra, men ännu värre med den här regeringen. Att man ser biståndsbudgeten som en möjlighet att täcka andra politiska kostnader som inte är bistånd, säger Bo Forsberg, generalsekreterare på biståndsorganisationen Diakonia, i P1 Morgon.

Man kan väl säga att det runnit en del vatten under broarna sedan den någorlunda hederliga högern fanns. Numera är den ersatt av moderaterna/nya arbetarpartiet, där moralen är rätt gelé-artad. Milt sagt. Snacket om att "vara aktsam om skattebetalarnas pengar" kan vi lugnt ta som tomt prat. Såväl privat som offentlig moral är i fritt fall.

3 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

"privat som offentlig moral är i fritt fall"

Absolut, och inte bara det, korruptionen brer ut sig med rasande fart, vilket är precis vad som är förväntat när solidaritet blir ersatt med egoism.

Anonym sa...

Det är intressant att se att Diakonia tar upp att ca 5 miljoner av en biståndsbudget på 30 miljarder gått till löner. I procent ca 0,017%.

Enligt deras egen årsredovisning för 2012 spenderade de ca 24 miljoner i Sverige på löner av en total budget på 440 miljoner (i runda tal).
Bo Forsbergs egen andel av deras budget blir 0,136%.

Är han ute efter högre bidrag från SIDA till en löneförhöjning?

Anonym sa...

Men allt löser sig när (V)får
igenom sin hjärtefråga om
"inga vinster i välfärden"
i Riksdagen,lätt som en plätt.

Tommy Sjöberg
sjoing@hotmail.se