onsdag 4 september 2013

Medborgarplatsen 4 september: synpunkter på herr Obama och vad han står för

Rätt mycket bilder blev det från Medborgarplatsen i eftermiddag. Här kommer femton stycken. Resten kommer kanske i morgon, om jag känner för det.


Blandad uppställning var det, diverse vänstergrupper, solidaritetsgrupper, piratpartiet


Några motdemonstranter med skumt utseendet. Här är det en typ som skändar den svenska flaggan genom att vifta med den tillsammans med syriska quislingflaggan.

"Nej till krig mot Syrien" säger plakaten. Undrar om någon säger ja till en snaps?

Flygblad som är en 'kunskapsdrönare' med information om drönarkriget. Kan också laddas ned från http://www.knutstahle.com/kunskapsdronare.pdf
Dror Feiler höll med kaserngårdsvolym på rösten ordning på åtminstone delar av mötet

Först när jag kom hem och tittade närmare på bilderna upptäckte jag att det här fotot i ett suddigt hörn verkar innehålla såväl gamle ordföranden Falkvinge som nya ordföranden Troberg från ... ja, läs själv på plakaten!

Där syns Indiensolidaritets pilbågsflagga i mängden.

5 kommentarer:

martin sa...

Ja det var 50 skumma typer som var bombvänliga där, antar att de var från muslimska brödraskapet, men jag utesluter inte andra organisationer i det islamistiska lägeret. Den stora majoriteten syrier där som inte ville få sina familjer och vänner klusterbombade av drönare benämns Assadvänliga av en skamlös och respektlös svensk media.

Nytt för denna demonstrationen var att motdemonstrationerna fick hjälp av en polismur för att gå med i tåget. Man vet vilka som har etablissemanget med sig. När anarkister försöker gå med i Salemmarchen eller liknande, då sitter de på en buss till Fruängen med pepparspray i ögonen fortare än du kan säga övervåld.

Men i övrigt var det en lysande demonstration, med bra tal. Man märkte dock att splittringen av den svenska vänstern i bombdemokratiseringsfrågan fortfarande gav effekt. Men en och annan trotsade sin partilinje.

Björn Nilsson sa...

Bra att Piratpartiet vågade stå upp och stå emot och stå fast att vara med i demonstrationen. Och du har rätt i att behandlingen av islamisterna är egendomlig. Undrar om de skickades ut från moskén på andra sidan gatan?

martin sa...

Ja, jag var imponerad av att de dök upp manngrannt och hade sin partiledare som talare, Anna Troberg är bra.

Jag tror de var utanonserade i förtid, poliserna på plats var uppenbarligen införstådda i hur de skulle hanteras. Det kan förvisso vara ett spontant beslut att ge dem den dealen, men jag har aldrig hört om en polis som ger sig själv extrajobb när han inte måste.

Lord Nilsson sa...

Den där flygande farkosten du hade en bild på är en s.k. "quadcopter". En slags helikopter med 4 st. eldrivna motorer och gyro. Ofta ganska avancerade med videokameror ombord. Ibland även direktsändande till mobilen. Vissa har även GPS och kan själva hoovra på en bestämd plats och även själva ta sig tillbaka till startplatsen. En popoulär variant (plug and fly) är DJI Phantom (se Google).

Björn Nilsson sa...

Tack för informationen. Tur att den höll sig uppe och inte ramlade ner i skallen på folk!