tisdag 3 september 2013

De tre mest lästa

Det mest lästa inlägget på denna blogg under förra månaden var något som jag först tvekade att skriva. Var det värt att lägga ner några minuter på den tämligen ointressanta Lundsbergs-historien? Tydligen var det så. Det här är en liten blogg som få känner till, så 150 direktträffar på ett inlägg är mycket. Var det månne nervösa överklass-typer som undrade "oj oj, vad har den där hemska rabulist-plebejen skrivit om oss fina människor, vi måste titta efter."

På silverplats i augusti kommer en drapa mot vissa trotskister och för Jan Myrdal, vilket drog 98 direktbesökare. Det var nog inte samma sorts folk som till guld-inlägget.

Brons fick ett inlägg om medborgarlön/grundinkomst. 95 besökare gick dit direkt. Undrar om inte det egentligen var det viktigaste i den här trion!

Hur pålitlig den här statistiken är vet jag inte. Men det ger ju en viss fingervisning. Man kanske skulle satsa mer på överklassens bekymmer och problem?

Kanske ett visdomsord även för den så kallade eliten? Även den kan ju spräcka brallorna om den inte ser upp!

2 kommentarer:

martin sa...

Jo, medborgarlöninlägget funderar jag fortfarande på och tror att jag har en del idéer om hur man kan med hjälp av medborgarlön kan förändra samhället i grunden. Men jag var lite långrandig i min kritik, men det är en framkomlig väg, men det kräver en del annat än allt annat lika. Men jag har inte haft tid att skissa på de saker som jag tror kan vara viktiga hörnstenar i det samhället.

Jan Wiklund sa...

Det kan finnas en del argument på http://www.basicincome.org/bien/