lördag 7 september 2013

Ser ganska konstig ut

 Scanpix
Om den här karln inte ser riktigt klok ut kan det bero av att han är Frankrikes president Hollande som bland annat vill starta krig mot den tidigare franska besittningen Syrien. Han kallas 'socialist', vilket betyder ... ingenting. I alla fall inte om man tycker att 'socialist' skall betyda något positivt.

Om bakgrunden till denna bild: se här.

2 kommentarer:

martin sa...

En av anledningarna till att det är så lätt att få helt vansinniga bilder på politiker beror nog på att de aldrig använder det ansiktsuttryck som uttrycker deras inre liv. De skall alltså göra ett minspel som inte stämmer överens med närmast autonoma ansiktsutryck, då blir det ibland lustigt när man klämmer in ett leende i ett ansikte som egentligen vill uttrycka något helt annat. :)

Socialist idag betyder att man kryper allt man kan för husbon och försöker hålla det ilskna folket på mattan. På så vis kan man få ett köttben från husbon då och då, som man kan dela ut till folket, efter man själv givetvis fått sin del.

Jan Wiklund sa...

Det betydde det även när ordet uppfanns på 1830-talet. Då var det franska välgörenhetskretsar som kallade sig socialister, som en markering av att de inte var lika asociala som sina ståndsbröder, utan ville dela med sig lite åt de fattiga.