onsdag 4 september 2013

Kanske viktigare?

Tänk om det här på sikt är en viktigare nyhet än att pladder-tomten Obama är i Stockholm? - Ryssland stärker banden med stater i sitt närområde. Den lille/medelstore hunden Bildt är bekymrad, å husses vägnar får man anta.

Bildt: "Äventyrlig väg"

Riskerar relationer med EU. Armenien ger sig in på en "äventyrlig väg", säger utrikesminister Carl Bildt efter beskedet om att landet ska gå med i en ryskledd tullunion.

6 kommentarer:

martin sa...

Inte oväntat, de är mycket nära ryssland. När tjejen jobbade där, så var det ryssar och ryska soldater överallt. Det var också många amerikanska företag som ville komma in där med buller och bång. Det var verkligen ett centrum för kohandel mellan supermakter. Men Armenierna vägrade låta bygga en pipeline genom sitt land till turkiet. Bush gjorde USA till Armeniens eviga fiende genom att ge veto för att deklarera turkarnas massaker på armenier som folkmord.

Armenierna vet precis vilka deras vänner är, det behöver Bildt inte oroa sig om. Men om Bildt ordnar tillbaka berget Ararat till dem, då kanske han kan få snacka med dem.

martin sa...

Ryssarna har problem med de USA stödda islamska länderna Georgien och Azerbadjan annars vore deras väg till Iran öppen.

Kriget om Kaspiska havet har rasat ett tag nu.

Björn Nilsson sa...

Undrar om inte iranierna också ser ett problem och hot från Israel som kan gå via Azerbaijan och Georgien.

martin sa...

Jo, hela stället är en krutdurk. I länderna där sker ett spel under ytan som är stort, något Calle underlät att informera svenska folket om. En journalistkår som läser annat än hänt i veckan hade väl också kunnat fylla i det Calle inte hann säga.

Björn Nilsson sa...

När ryssarna tvålade till Georgien blev det ett rejält bakslag för USA, NATO och Israel. De tappade ett tänkt uppmarschområde. Bildt var väldigt upprörd. På husses vägnar får man tänka.

martin sa...

Som Greider sa idag på demonstrationen: Kolla in Carl Bildts knän ikväll, de lär vara slitna...