fredag 24 oktober 2008

Computing in the Cloud - Introduction

Fick tips om den här filmen via bloggen Det progressiva USA. Det är 38 minuters introduktion till "datamoln" som jag nämnt tidigare på den här bloggen. De första sju minuterna är introduktion till introduktionen så de kan man hoppa över. Slutet är intressant, det behandlar en del frågetecken och faror som finns om vi slutar lagra våra egna data och program och låter dem försvinna ut i "datamolnet".

När jag tittar på YouTube noterar jag att där finns ytterligare 37 filmer förutom den här som uppges handla om Cloud Computing. Ett ämne i tiden tydligen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det roliga med "cloud computing" är att konceptet är ungefär lika gammalt som persondatorerna själva. Runt 1980 var min egen farsa med om att försöka driva på utvecklingen av terminalenheter på universitetssjukhusen (då statliga) i Sverige. I och med persondatorernas spridning blev det enklare och billigare med dessa och med diskett/nätverksöverföringar datorer emellan istället för att hålla på med terminalbaserade system på varje sjukhus. Men nu är utvecklingen på väg tillbaka dit.

Björn Nilsson sa...

Tack för upplysningen. Vad kan man säga om det: "Inget nytt under solen" kanske, eller "om man tillräckligt länge försöker stå med huvudet bland molnen kanske man hamnar där tillslut!"? Du har rätt, det är nog ganska svårt att hitta på något som är så sensationellt nytt att ingen har hört tänkt samma tanke tidigare.